İslamcı yazar Yusuf Kaplan'dan skandal iddia! Siyanürlü intiharlar organize

İslamcı yazar Yusuf Kaplan'dan skandal iddia! Siyanürlü intiharlar organize

Fethullah Gülen’den övgüyle bahseden, her söyleminde Atatürk'e hakaret eden Yusuf Kaplan, yeni bir skandala imza attı.

Fethullah Gülen’den övgüyle bahseden, her söyleminde Atatürk'e hakaret eden Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, ilkokul öğrencilerinin Atatürk'e tapındığını ve siyanürle intiharların da organize olduğunu iddia etti.

Kaplan'ın bugünkü köşesinde kaleme aldığı yazı sosyal medyada büyük tepki topladı.

Son yaşanan ve ülke çapında ses getiren hadiseleri kendince yorumlayan Kaplan, siyanürle intiharların organize edilmiş eylemler olduğunu iddia etti.

Bir ilkokulda öğrencilerin yaptığı 10 Kasım gösterisini de "Atatürk'e tapınma" olarak değerlendiren Kaplan, Kemalizm üzerinden ülkede karışıklık çıkarılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Kaplan'ın "Askerî darbelerle yapamadıklarını sosyal kaos çıkararak yapmak istiyorlar!" başlıklı yazısından öne çıkan kısımlar şöyle:


'Atatürk posteri önünde yapılan koreografik (!) tapınma biçimlerinin de, başörtülülere, sarıklı-cüppeli insanlara yapılan saldırı ve tacizlerin de, art arda yaşanan siyanür intiharlarının da organize olduğunu, sosyal kaos çıkararak, hem ülkeyi yönetilemez hâle getirmeyi hem de Bolivya, Ukrayna türü darbeler için sosyal kalkışmalara kışkırtmayı amaçladığını düşünüyorum.'

 

ATATÜRK'E HAKARET ETMİŞTİ

 

2001 yılından 2012’ye kadar Fethullah Gülen’den övgüyle bahseden yazılar kaleme alan ancak daha sonra bu yazıları unutarak (!) '15-20 yıldır  FETÖ’yü eleştiren yazılar yazıyorum' diyen Yusuf Kaplan, Harf İnkılabı'nın yıl dönünümde Atatürk'e hakaret etmişti.

1 Kasım 1928 tarihinde TBMM'de 1353 sayılı Yeni Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun'un kabul edilmesiyle genç Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlanma yolunda attığı en önemli adımlardan olan Harf Devrimi'ne sosyal medya hesabından skandal sözlerle saldıran Kaplan, Atatürk'e 'cellat' yakıştırmasında bulunmuştu.

 

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda skandal sözler kullanan Kaplan şunları yazmıştı:

 

'#HarfDevrimi toplumun kültürel hafızasını sıfırladı. Millî kütüphanesini, klasiklerini okuyamayan köksüz kuşaklar icat etti.

Batılıların fiilen işgal edemediği Türkiye, içerden zihnen ele geçirildi.Genç kuşaklar celladına âşık edildi, köleleştirildi.'

 

yusuf-kaplan-siyasetcafe.JPG

yusuf-kaplan-siyasetcafe1.JPG

yusuf-kaplan-siyasetcafe22.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.