İsmail Küçükkaya "ByLock" iddiasına savunma yaptı

İsmail Küçükkaya "ByLock" iddiasına savunma yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya hakaret ettiği iddiasıyla İsmail Küçükkaya, hakim karşısına çıktı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan'ın Kamu görevlisine alenen hakaret" ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını aşağılama" iddiasıyla haklarında açılan dava görülmeye başlandı.

betul.jpg

 

ANAR'dan flaş anket! MHP baraj altı İYİ Parti ise..

 

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık İsmail Küçükkaya ve avukatları ile müşteki Bakan Kaya'nın avukatı Erol Bulut katıldı. Savunmasını yapan Küçükkaya, 26 yıllık gazeteci olduğunu, tarafsız ve Atatürkçü kimliğiyle bilindiğini ifade ederek, kendisinin de FETÖ tarafından telefonları en uzun süre dinlenilen gazeteci olarak mağdur edildiğini söyledi. "Demokrasi meydanı" sloganını kullandığı programına Başbakan Binali Yıldırım ve birçok bakanın katıldığını ve müşteki Kaya'nın bakanlığına ait olumlu çalışmalara birçok defa yer verdiğini dile getiren Küçükkaya, şöyle devam etti: "Devletten FETÖ ve buna benzer yasa dışı oluşumların temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum. 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasında devletimizin yanında durduk. Bu mücadeleyi kayıtsız ve şartsız destekledik. Örgütün gizli haberleşme uygulaması ByLock'un FETÖ üyeliği için çok ciddi delil olduğuna inanmaktayım. ByLock'la ilgili haber araştırmalarımda birtakım listelerin olduğunu öğrendim. Bunlar farklı kaynaklardır. İtimat ettiğim bir kaynağımın gösterdiği listede birtakım isimler vardı. O listedeki isimleri başka kaynaklardan araştırmaya başladım. Bu araştırmalarımda bazı isimlerin ByLock kullanıcısı olduğunu teyit ettim. Arasında iş adamları da vardı. Devletimizin FETÖ'yle mücadelesinde çok kritik gördüğüm bu ByLock iddiasını haberleştirmeyi bir haberci olarak telakki ettim."

 Fatih Portakal ölümle tehdit edildi

 

ismail-2.jpg

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.