İstanbul seçimi tekrarlanırsa İYİ Parti'liler kime oy verir?

İstanbul seçimi tekrarlanırsa İYİ Parti'liler kime oy verir?

İYİ Parti kurmayları İstanbul seçimlerinin tekrarlanması halinde oy verme konusunu, "Bizim seçmen eğitimli" diyerek yorumladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Kızılcaham’da dün yaptığı toplantıdaki konuşmasını değerlendiren eski Hürriyet yazarı Murat Yetkin, “Erdoğan’ın yeni taktiği: CHP ile İYİ Parti’nin arasını açmak” yorumunu yaptı. 

Yetkin İYİ Partili bir üst düzey yöneticisinin açıklamasını da buna ekleyerek İstanbul seçimlerinin yenilenmesi halinde İYİ Partililerin kime oy vereceğini şöyle aktardı; "Konuştuğum İYİ Parti kurmayları “Bizim seçmen eğitimli, bu oyuna gelmez” diyor."

Eski Hürriyet yazarı Yetkin’in yetkinreport adlı sitesinde yayınlanan yazısından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam danışma kampını açarken yaptığı iki saate yakın konuşmada ismen anmadığı tek muhatabı İYİ Parti olduğuna dikkat çekti.

Yetkin Erdoğan'ın "Bir tek yerde “dörtlü ittifak” diyerek ve İYİ Parti sadece CHP ile seçim ittifakı yapmış olmasına rağmen HDP ve Saadet ile aynı paranteze alarak, dolaylı olarak hatırlatmış oldu, ama ismen anmadı" dedi.

"İYİ PARTİ'YE DOKUNMAMASI BU BAKIMDAN DİKKAT ÇEKİCİ"

İYİ Parti’nin, MHP’nin alternatifi olarak bakanların olduğunu savunan Yetkin şunları kaydetti; "Erdoğan’ın Kızılcahamam konuşmasında diğer bütün partileri yerden yere vurmasına karşın İYİ Parti’ye dokunmaması bu bakımdan dikkat çekici.

Erdoğan zaten HDP’yi “PKK’nın görüntüsü” ve “PKK güdümünde” sayıyor. Konuşmasında da HDP’nin İstanbul, Ankara ve CHP’nin kazandığı diğer büyükşehirlerde seçime girmeme kararını, tehlikeli bir şekilde CHP’nin de dolaylı olarak PKK ile işbirliği yaptığı şeklinde eleştirdi."

"İSTANBUL SEÇİMLERİ TEKRARLANDIĞI TAKDİRDE..."

Yetkin Erdoğan'ın İYİ Parti'yi ağzına almamasını şu şekilde izah etti; "Erdoğan’ın İYİ Parti’ye dokunmamasının nedeni, sadece –Pazartesi günü önemli açıklamalar yapacağı öne sürülen- MHP lideri Bahçeli’ye karşı elinde bir koz tutma çabası değil.

Bununla birlikte, İstanbul seçimleri tekrarlandığı takdirde, CHP’yi HDP ile hatta PKK ile bir göstererek 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’na oy veren İYİ Parti seçmeninin sandığa gitmemesini sağlamak."

İYİ PARTİLİ KURMAYLARI: "BİZİM SEÇMEN EĞİTİMLİ"

Yetkin bu iddiaların tutup tutmayacağı konunda İYİ Parti kurmaylarından görüş aldığın belirterek şöyle devam etti; "Tutar mı? Konuştuğum İYİ Parti kurmayları “Bizim seçmen eğitimli, bu oyuna gelmez” diyor. YSK’nın İstanbul’da seçim tekrarına gitmesi halinde şapkadan daha neler çıkacağını bilmiyoruz."

Murat Yetkin, Erdoğan'ın İYİ Parti ile ilgili iddia ettiği bu yöntemi bir bir oyun olarak yorumlayan İYİ Parti kurmayları partilerinin seçmeninin AK Parti ve MHP adayı yerine yine PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin tam destek verdiği CHP'nin adaylarına oy kullanacaklarını beklediklerinin devam ettiğini savundu. 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.