İmamoğlu YSK'ya tarih verdi: Yarın açıklayın

İmamoğlu YSK'ya tarih verdi: Yarın açıklayın

İstanbul'da seçim itirazları devam ederken 17 Nisan'da mazbatası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK'nın olağan üstü itiraz sonuçlarının en geç yarın açıklanması gerektiğini söyledi. 

31 Mart seçimlerinin üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen İstanbul seçimlerinin akıbeti netleşmiş değil. CHP adayı Ekrem İmamoğlu 31 Mart gecesinden 1 Nisan öğlenine kadar 11 kez ekranların karşısına geçerek alel acele mazbatasını verilmesi için defalarca açıklama yaptı. 

Bir çok ilçede başarılı olan AK Parti Büyükşehirde oylarının geride kalması üzerine harekete geçerek yaptıkları ilk araştırmalarda önce geçersiz oyların sayılmasını istedi. CHP buna apar topar itiraz ederek sayımı durdurdu. YSK yeniden karar aldı. Geçersiz olaylar sayıldı. İtiraz süresinin sona erdiği 17 Nisan'da Maltepe oyları ile birleştirilen oyların çoğunluğunu alan CHP'l Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verildi. 

Ancak AK Parti ve MHP seçimde bir çok şaibe olması nedeniyle Büyükçekmece, Maltepe ve İstanbul Büyükşehir seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için YSK'ya olağanüstü başvuruda bulundu. YSK iki partinin de bir çok iddiasını öneli sayarak araştırılmasını istedi. YSK bu nedenle İlçe seçim kurullarından en geç 30 Nisan salı günü istenen belgeleri kuruma teslim edilmesi kararını aldı. 

BELGELERİN YSK'YA EN GEÇ TESLİM TARİHİ YARIN

Bu nedenle İstanbul seçimlerinin iptali beklentisi üzerine İBB Başkanlığı için mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu itiraz sonucunun bugün en geç yarın açıklaması gerektiğini söyledi. 

İmamoğlu, "Bir an önce Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) süreci tanımlaması ve tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması lazım. Bence gün bugündür. Gün yarındır, yarından tezi yoktur. Bir an önce sürecin tanımlanması Türkiye'nin artık işine dönmesi, rutinine dönmesi, herkesin kendi işi ile ilgilenmesi Türkiye'nin sıhhatine olacaktır" diye konuştu.

Beyoğlu'nda İstanbul Kalkınma Ajansı'nın organize ettiği toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam'daki İstanbul seçimleri ile ilgili değerlendirmeleri soruldu.

"HAKKINI ARAMAK KONUSUNDA TABİ HERKES HAKKINI."

İmamoğlu şöyle konuştu;

“Hakkını aramak konusunda tabii ki herkes hakkını. Biz de hakkımızı ararız. Hiç sorun yok. Hak aramanın usulleri ve şekilleri var. Bu usullere uymadığınız zaman hak aramanın biçimi değişir. Bu sefer başka bir haksızlık doğurursunuz. İstanbul halkının gayet içine sinmiş durumdadır. Büyükşehir belediyesi çalışanlarının da içine sinmiş durumda. Sokaktayız. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızla başbaşayız ve beklentilerini dinliyoruz" dedi.

"YSK'DAKİ İTİRAZLAR ZATEN SONUÇLANDI BİTTİ"

Ekrem İmamoğlu İstanbul seçim itirazları konusunda ise şunları kaydetti;

“YSK'ya yapılan itirazlar, doğru gerekçeleri ile yapılan itirazlar zaten sonuçlandı bitti. Bu saatten sonra yapılan itirazların gerçekten tüm seçimleri sıkıntıya sokabileceğini düşünüyorum. Bu anlamda artık neredeyse YSK'nın kendisini sorgulayacağı kısımları geçildi."

"GÜN YARINDIR. YARINDAN TEZİ YOKTUR BU İŞİN"

İmamoğlu, bir an önce YSK'nın süreci tanımlaması ve tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması gerektiğini savunarak, "Takvimi yoktur bu işin. Bence gün bugündür. Gün yarındır, yarından tezi yoktur. Biran önce sürecin tanımlanması Türkiye'nin artık işine dönmesi, rutinine dönmesi, herkesin kendi işi ile ilgilenmesi Türkiye'nin sıhhatine olacaktır" dedi. 

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.