YSK, İYİ Parti'nin İstanbul itirazını reddetti!

YSK, İYİ Parti'nin İstanbul itirazını reddetti!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AK Parti'nin talebi üzerine aldığı 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılması yönündeki ara kararı nedeniyle İYİ Parti'nin yaptığı itirazı reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti’nin yaptığı başvuru üzerine, İstanbul’da yeni tespit edilen 5 bin 135 kısıtlı seçmenin araştırılmasına karar vermişti. 

NE OLMUŞTU?

Karara İstanbul'da oy çokluğunu sağlayan CHP ve ona en büyük desteği sağlayan HDP yerine Türkiye'de bir il belediye başkanı kazanamayan İYİ Parti'den geldi. 

İYİ PARTİ'DEN İSTANBUL İTİRAZI 

CHP'ye HDP'den sonra en iyi tampon görevi olan ve seçimlerin tek kaybedeni olduğu belirlenen İYİ Parti, YSK’nin kararına itiraz etti. İYİ Parti’nin YSK Temsilcisi Tolga Öztürk’ün verdiği itiraz dilekçesinde olağanüstü itiraz süresinin İstanbul seçimlerinin kesinleşip mazbatanın verildiği 17 Nisan’dan sonra 7 gün olduğu belirtildi.

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, kararın önemine dikkat çekerek, “Seçim Takvimine göre 2 Mart 2019 tarihinde kesin olarak karara bağlanması nedeniyle tam kanunsuzluk iddiasına ilişkin talebin oy birliğiyle reddine karar vermiştir. Bunun anlamı, 2 Mart 2019 tarihinden sonra sandık kurullarının teşkiline ilişkin itirazlar reddedilmesi beklentisindeyiz” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.