İmamoğlu İBB'de Kaftancıoğlu'nun ajanı mı?

İmamoğlu İBB'de Kaftancıoğlu'nun ajanı mı?

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu İBB'de ilk yaptığı belediye dışından ve CHP örgütlerinde görevli kişilerinde aralarında bulunduğu 3 kişiye verileri kopyalatması sonrası CHP'li Kaftancıoğlu belgelerin eline geçtiğini itiraf etti. 

Mazbatasını alarak İBB'de göreve başlar başlamaz belediyenin evraklarını kopyalattıran Ekrem İmamoğlu, geçmişte bir çok milli ve dini değerlere hakaret küfür ve ötekileştirici açıklamaları ortaya çıkan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun adeta ajanı gibi çalışması tepkilere sebep oluyor. 

Kaftancıoğlu'nun, CHP'nin HDP çizgisine destek verdiği, Ermeni soykırım iddialarına katıldığı, 15 Temmuz darbesine destek, Şehitlerle alay edici sözler, Terörle suçlu HDP'lilere destek, PKK'lı Sakine Cansız'ı terörist olmayarak görmediği gibi bir çok skandal açıklamaları ortaya çıktı. 

İstanbul seçimleri için 'En uygun aday' diye tanımladığı Ekrem İmamoğlu İstanbul seçimlerinin itiraz ve hukuki süreç devam ederken mazbatasını alır almaz ilk yaptığı İBB'nin belgelerini kopyalatması sonrası CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bir çok belgenin eline geçtiğini itiraf etti. Kaftancıoğlu'na İmamoğlu'nun projeleri hakkındaki sorulara ise cevap veremedi. Bu durum İmamoğlu'nun icraat yerine daha çok CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nun ajanı gibi davranacağı olarak yorumlanıyor. 

GEZİ AYAKLANMASI FOTOĞRAFLARINI EVİNE ASTI 

Canan Kaftancıoğlu’nun odasının duvarlarında CHP, PKK, HDP, FETÖ ve bir çok marjinal kesimlerle birlikte hareket edilerek yapılan Gezi ayaklanması ve 10 Ekim 2015'de PKK'ya karşı yapılan silahı operasyonların durdurulması için Ankara Gar'ında yapılan yürüyüşe katılanlara yapılan DEAŞ olduğu iddia edilen terör saldırısında ölenlerin, HDP ve SP'nin de destek olduğu sözde Adalet Yürüyüşü’nün fotoğrafları asılı olduğu görüldü.  

"BEN BUNA 'HEZEYANLAR DİLEKÇESİ' DİYORUM"

Kaftancıoğlu, AK Parti'nin YSK'ya başvurduğu ve kabul ettiği olağanüstü itirazı ise hezeyan olarak görerek şunları kaydetti;

"Geçersiz oylar sayıldı, sondaj sandıklar sayıldı, bazı ilçelerde tüm oyların sayıldı bir şey değişmedi… Sonra Büyükçekmece ve Maltepe sürecini başlattılar. Nihayetinde buralarda istediğini elde edemeyen AKP ‘tam kanunsuzluk’ iddiasıyla bir dilekçe verdi ama dilekçenin bir cümlesinde dahi bu tam kanunsuzluk durumu net biçimde tespit edilmiyor. Ben buna ‘hezeyanlar dilekçesi’ diyorum. Çünkü başka bir anlamı yok. Gelinen aşamada YSK, kısıtlı seçmenlerin oy kullanıp kullanmadığının araştırılması talimatı verdi."

İBB'NİN SON 15 YILLIK BELGELERİ KAFTANCIOĞLU'NUN ELİNE GEÇTİ 

CHP'li Canan Kaftancıoğlu, mazbatasını alır almaz ilk iş olarak İBB'nin belgelerini kopyalattıran Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla CHP'li isimlerin eliyle belgelerin kendisine ulaştığını itiraf etti.

Kaftancıoğlu şu şekilde konuştu;

"AKP’nin son 15 yılda yaptıklarına dair de çok ciddi çalışmalarımız var. Halka nasıl ihanet edildiğine dair belgeler-bilgiler elimizde. Örneğin vakıflara, derneklere – ki bunların hepsi yandaşlardan oluşuyor."

KAFTANCIOĞLU, İMAMOĞLU'NUN NEYİ NASIL YAPACAĞINI ANLATTI

Kaftancıoğlu belgelerin eline geçtiğini itiraf ettikten sonra Ekrem İmamoğlu'nun aynı şekilde devam edeceğine dair açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Tüm bu tabloyu görerek biz bu sürece ‘yeni bir başlangıç’ dedik ve öyle yola çıktık. Bundan sonra İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında yapılan her şeyin merkezinde vatandaş olacak. Her şey şeffaf biçimde yapılacak. Yapılanlar da nasıl, ne şekilde, bütçesine kadar vatandaşla paylaşılacak. Yapılamayan da neden ve nasıl yapılamadı, yine vatandaşla paylaşılacak."

İMAMOĞLU'NUN PROJELERİ HAKINDAKİ SORULARA CEVAP VEREMEDİ

CHP İl Başkanı olmasına rağmen Ekrem İmamoğlu'nun projelerinden haberi olmadığı ortaya çıkan ve 'Peki İstanbul’da kısa vadede değişecek diğer şeyler neler, parti olarak bunları planladınız mı?' sorusuna da cevap veren Kaftancıoğlu şunları söyledi; "Bunların planları Ekrem İmamoğlu ve ekibi tarafından hazırlandı. Yakında çıkıp İstanbul’da neler yapacağına dair fikirlerini paylaşacak. Çok yakında bu açıklanacaktır."

İBB'DE İMAMOĞLU'NUN EŞ BANKAN OLDUĞU İDDİASI 

Seçimden sonra İmamoğlu'nun yanından ayrılmayan ve kendine yeni bir rol kapma peşinde olan CHP'li Canan Kaftancıoğlu için "Eş Başkan" moduna girdiği iddia edilmişti. İmamoğlu mazbatasını almaya giderken ve süreçte, yaptığı basın toplantıları mitinglerle süreci yönetirken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sürekli olarak yanında görüntü verdi.

CHP İL BAŞKANI KAFTANCIOĞLU EŞ BAŞKAN MODUNA GİRDİ

PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile gizli ittifak yapan ve 31 Mart yerel seçimlerinde tartışmalı bir şekilde mazbata alan CHP'li Ekrem İmamoğlu, partisinin meclis üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya 14 belediye başkanı, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, il yöneticileri ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda Kaftancıoğlu, 21 komisyonda görev yapacak meclis üyelerini kendisinin belirleyeceğini söyledi, yetkiyi aldı. Toplantı bittikten hemen sonra özellikle adaylığına büyük tepki gösterilen Bakırköy Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Kaftancıoğlu arasında tartışma çıktığı öğrenildi. Tartışma diğer belediye başkanlarının araya girmesiyle tatlıya bağlandı.

İMAMOĞLU İLE YAN YANA OTURMASI: 'BAŞARI BENİM' İMASI

İmamoğlu ve Kaftancıoğlu ardından ilçe belediye başkanlarıyla toplantı yaptı. Masada İBB Başkanı İmamoğlu ile CHP il başkanının yine yan yana oturması dikkatlerden kaçmadı.

Bir röportajında "Tarihe İstanbul'u alan il başkanı olmak bana yeter" diyen Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun başarısının en önemli etkeni kendisinin olduğunu ima etmişti.

imamoglu-kaftancioglu-elele.jpg

Ajan ne demek*; Bir kurumun, bir kuruluşun, bir ortaklığın işini bir başka yerde onun adına yapan, yürüten kimse.

SİYASETCAFE.COM 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.