İstanbul'un kayyumu belli oldu

İstanbul'un kayyumu belli oldu

YSK, İstanbul seçimlerinin yenilenmesine ilişkin kararında, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını da iptal etmişti. Bu nedenle yeni başkan seçilesiye kadar İBB'ye vekalet edecek isim merak konusu olmuştu. İşte o isim belirlendi... 

31 Mart gecesinden itibaren başlayan İstanbul seçimleri şaibe iddiaları YSK'nın kararı ile yenilenecek. İstanbul seçimeri itiraz süreci devam ederken AK Parti ve MHP'nin itirazına rağmen İl Seçim Kurulu CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na mazbatayı vermişti. 

Ancak YSK, İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenme kararı ile İmamoğlu'nun mazbatasını da iptal etti. Ayrıca önceki İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın da görevi yeni yeni bir mazbata alan isme devretmesi ile hukuken sona ermişti. Bunun üzerine gözler yeni İBB Başkanı seçilesiye kadar başkanlığa kimin vekalet edeceğine çevrildi. İşte o isim belli oldu. 

ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, İmamoğlu'nun yerine 23 Haziran'a kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Vali Ali Yerlikaya'nın vekalet edeceğini açıkladı.
 
YSK'nın İstanbul seçimlerine yapılan olağanüstü itirazlarla ilgili kararını açıklamasının ardından gözler 23 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlere kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına kimin vekalet edeceğine çevrildi. 

ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı'nın aktardığı bilgiye göre, 23 Haziran'a kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na (İBB) İstanbul Valisi Ali Yerlikaya vekalet edecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLADI 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ali Yerlikaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi" denildi. 

İçişleri Bakanlığından, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği bildirildi.

ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

27 Ekim 2018'de yayımlanan kararla Gaziantep Valisi iken İstanbul Valisi olarak atanan Ali Yerlikaya 7.05.2019'da YSK'nın İstanbul belediye seçimlerinin yenilenmesi ile birlikte CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını iptal edilmesinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına vekaleten atandı. 

valiyerlikaya.jpg

GENÇLİĞİ VE EĞİTİMİ

Ali Yerlikaya, 11 Ekim 1968’de Konya’da dünyaya geldi. Liseden mezun olana kadar doğduğu şehirde yaşayan Yerlikaya, yüksek öğrenimi için Konya'dan ayrıldı.Yerlikaya 1989’da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

KAYMAKAMLIK VE BAKANLIKTA GÖREVLER 

Yerlikaya, üniversiteden mezun olduktan 1 yıl sonra, İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı görevine başladı. Yerlikaya 1993’te Kayseri’nin Felahiye İlçesi Kaymakamlığı’na atandı. Burayı ise, sırasıyla Erzin (Hatay), Derabucak (Konya), Hilvan (Şanlıurfa) ve Sarıkaya (Yozgat) ilçelerinde Kaymakamlık görevi takip etti. 

29 Mayıs 2003’te İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne atanan Yerlikaya, 9 Şubat 2004’te ise, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne getirildi. 

Yerlikaya, ayrıca Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nda da (TÜHİS), Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulundu.

İLK DEFA 2007'DE VALİ OLDU 

Çeşitli ilçelerde yürüttüğü Kaymakamlık ve bakanlıkta ki görevinden sonra Yerlikaya, 13 Aralık 2007’de Şırnak Valisi oldu. Buradaki görevi 17 Mayıs 2010’a kadar devam etti. 23 Mayıs 2010 ile 9 Ağustos 2012 arasında Ağrı Valisi olarak atanan Yerlikaya; 17 Ağustos 2012 - 3 Mart 2015 tarihleri arasında da Tekirdağ Valiliği yaptı. 

16 Şubat 2015’te 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile de Gaziantep Valiliği’ne atanan Yerlikaya 2018'de İstanbul Valiliğine atandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 27 Ekim 2018’de sabah saatlerinde Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi’nde Ali Yerlikaya’nın da İstanbul’a atandığı duyuruldu.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.