İYİ Parti İstanbul seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu 

İYİ Parti İstanbul seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu 

İYİ Parti de İstanbul seçimlerinde tam kanunsuzluk yaşandığı iddiasıyla YSK'ya başvuruda bulundu. İYİ Parti seçimlerde CHP adayına PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den sonra en önemli üçüncü faktör olmuştu. 

AK Parti ve MHP'nin itiraz süreci ile birlikte olağanüstü seçim iptali ve sonrasında İstanbul seçimlerinde tam kanunsuzluk iddialarına CHP ve İYİ Parti'den de destek geldi. 

AK Parti'nin belgelerle YSK'ya sunduğu tam kanunsuzluk iddiaları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri iptal edilerek yenilenme kararı çıktı. Ancak bu süreçte seçimlerde normallik olmadığını savunan CHP ve İYİ Parti'de aynı gerekçelerle İstanbul ilçe seçimlerinin iptal edilmesi için YSK'ya gitti. 

CHP VE İYİ PARTİ'DE 'SEÇİMLERDE KANUNSUZLUK VAR' DEDİ

CHP'den sonra İYİ Parti'de İstanbul seçimlerinde tam kanunsuzluk yaşandığı iddiasıyla İstanbul ilçe seçimlerinin de iptal edilerek tekrarlanmasını istedi. 

HDP'den sonra CHP adaylarına en çok destek veren ve resmi ittifak ortağı İYİ Parti, 31 Mart’ta İstanbul’da yapılan tüm seçim türlerinin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu.

31 Mart seçimlerinde CHP adaylarına büyükşehirlerde PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den sonra en önemli tampon görevi gören ve bir TKP bir de Bağımsız adayın il belediye başkanı olduğu Türkiye'de bir il belediyesi kazanamayan İYİ Parti'den seçim itiraz süreci bitmesine rağmen bir İstanbul hamlesi geldi. 

"KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen imzasıyla verilen dilekçede, YSK’nın AK Parti’nin olağanüstü itirazının ardından İstanbul seçimlerin yenilenmesi kararı verildiği anımsatıldı. Sandık kurullarının, büyükşehirdeki bütün seçim türlerinde görev aldıklarının belirtildiği dilekçede, yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklerin sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde gerçekleşmiş olmasını kabul etmenin mümkün olmadığı savunuldu.

"İSTANBUL'DA TAM KANUNSUZLUK MEYDANA GELDİ"

Dilekçede, "Sandık kurullarının teşkiline ilişkin yapılan itirazın sayın kurul tarafından kabul edilmesi sonucunda, aynı sandık kurullarının diğer seçim türlerinde de görev alması nedeniyle İstanbul’da gerçekleştirilen tüm seçimleri ilgilendirdiği sayın kurulun malumudur" denildi.

Söz konusu gerekçe ile İstanbul seçimlerinde 'tam kanunsuzluk' halinin meydana geldiğini ifade eden İYİ Parti, 31 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilen tüm seçim türlerinin iptal edilmesini YSK'dan talep etti.

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.