Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Gel dokunulmazlığını kaldır... 

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Gel dokunulmazlığını kaldır... 

MHP Lideri Bahçeli, YSK üyeleri için çete diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na dokunulmazlığını kaldırma çağrısı yaparak, "Gel dokunulmazlığının kaldırılması için talep ver ilk oyu ben vermezsem namerdim" dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK'nın İstanbul kararı veren 7 üyelete çete demesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dokunulmazlık çağrısı yaptı. Bahçeli, "Yargıya çete diyen sözde bir partinin genel başkanı sıfatını taşıyan zat gel dokunulmazlığının kaldırılması için talep ver ilk oyu ben vermezsem namerdim diyorum." dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında İstanbul seçimlerinin yenilenmesi, Cumhur İttifakı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Abdullah Gül ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenme kararını 'adaletli' bir karar olarak niteledi, "YSK'nın kararını alenen karalamak, çarpıtmak, darbe olduğunu söylemek kirli bir ağızdır" dedi. 

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart'ta CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na mazbatanın verildiği  İBB Başkanlığı seçiminin YSK tarafından tam usulsüzlük nedeniyle iptal edilerek 23 Haziran'da tekrar edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu 'Çete mensupları' dediği istanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını veren YSK üyelerinin adlarını açıklamıştı.  

"SÖZDE BİR PARTİ'NİN GENEL BAŞKANI"

Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, "Gerginlikler azaltılmalı, gönüller alınmalı, dargınlıklar bir kenara atılmalıdır. Türkiyemizin ufkunu perdeleyen ne varsa bertaraf edilmelidir" dedi.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YSK'ya yönelik ifadelerinie de sert çıkarak, "Yargıya 'çete' diyen, sözde bir partinin genel başkanı sıfatını taşıyan ve milletvekili olan, sana sesleniyorum: Gel dokunulmazlığın kaldırılması için talep ver, ilk oyu ben vermezsem namerdim" ifadesini kullandı.

'31 MART'IN KAZANANI AÇIK ARA CUMHUR İTTİFAKI'DIR'

'Kutuplaşarak mesafe alamayız' diye konuşmaya başlayan  Bahçeli şu şekilde devam etti: "Herkes aklını başına almalıdır. Bizim terk edecek bir yurdumuz yoktur. MHP olarak safımız Türkiye'nin safı. Önümüze bakmalıyız. Siyasi ekonomik bekamızı fedakarlıkla korumalıyız. Biz Türk milletiyiz Türkiye'yiz binlerce yıllık Türk tarihinin bereketiyiz. Türkiye zorlu bir seçim sürecinden çıkmıştır. 31 Mart'ta milletimizin sandık yoluyla verdiği mesajları yorumladık. 31 Mart'ın kazananı açık ara farkla Cumhur İttifakı'dır. Bu gerçeğin inkarı mümkün değildir. MHP saygıya layık bir başarıya imza atmıştır. Bize göre 31 Mart seçimleri düğümü çözmüştür."

"YSK'NIN KARARINI ALENEN ÇARPITMAK KİRLİ BİR AĞIZDIR"

YSK'nın İstanbul seçimleri için verdiği karara da değinen Bahçeli, "6 Mayıs 2019 tarihinde YSK İstanbul seçimleriyle ilgili itirazları görüşmüş, adaletli bir kararla milletimizin yüreğine su serpmiştir. YSK oy çokluğuyla hakkın, halkın, hukukun tercümanı olmuştur. YSK'nın kararına tartışmasız saygı duyuyoruz. YSK'nın kararını alenen karalamak, çarpıtmak, darbe olduğunu söylemek kirli bir ağızdır." dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE'NİN TA KENDİSİDİR"

Bahçeli, 'Cumhur İttifakı'na yönelik sistemli tuzaklarla ilgili söyleceklerim vardır' diyerek şöyle konuştu: "Cumhur İttifakı'nın karışmasını arzulayan münafık çevrelere adeta cesaret gelmiştir. Bunları çok da ciddiye almıyoruz ama böyle olunca azıtıyorlar. Zaman zaman bunların gevşeyen vidalarını sıkmak mecburiyet halini alıyor. Zannedersiniz Cumhur İttifakı tutmamış. Ne kadar da Cumhur İttifakı nedeniyle kuyruk acısı çeken varmış. 

Televizyonları açın zavallı uzman yorumcuları görürsünüz. Bal alacakları çiçeği bilirler ama kanatları olmadığından bir türlü uçamazlar. Bunlar günlerce utanmadan sıkılmadan MHP ile AK Parti arasında bir sorun varmış gibi yazıp çizdiler. MHP'nin, AK Parti'nin altını oyduğunu ahlaksızca ileri sürdüler. MHP'nin oy oranı yüzde 18.81 ise AK Parti'nin de yüzde 35'dir dediler. İki partinin toplam oyu yüzde 60.42 düzeyindedir. Cumhur İttifakı Türk milletinin ta kendisidir. Cumhur İttifakı siyasi ahlakın simgesi, 82 milyon Türk vatandaşının kaynaşma siperidir."

"CUMHUR İTTİFAKI'NDAN PKK MEMNUNİYETSİZ CHP DÜNDEN HAZIMSIZ"

Cumhur İtitifakı'ndan rahatsız olanları da sıralayan Bahçeli şöyle devam etti: "Mert olduk, dik durduk, milli bekamızın etrafında çelikten irademizle birleştik. AK Parti ile ittifakımız birilerini niye rahatsız ediyor? Cumhur İttifakı'ndan PKK memnuniyetsiz, CHP dünden hazımsız. Cumhur İttifakı dediniz mi HDP'yi afakanlar basar, İP desen zaten kopmuş, Türk düşmanlarının şaftı kayar. Zillet ittifakına hizmet eden güruhun hangi iftiraları attığı aslında meselemiz değildir. Varsın çıkarcılar işbirliği yapsınlar. Biz bunların alayına yeteriz.

Ekonomik operasyon siyasi kumpasa eşlik etmektedir. Türkiye ekonomisini hedef alanlara çıtını çıkarmayıp 'batıyoruz' diyenler kesinlikle iyi niyetli değillerdir. Türkiye'nin makro ekonomik dengelerinin bozulmasından adeta mutluluk duyanlar bu vatanın mensubu olamazlar. Bunlar bizim gibi duramazlar. YSK'nın İstanbul seçimlerini görüşmeye başladığı andan itibaren yükselen döviz kuru neyin mesajlarıdır? 31 Mart seçimlerine bir hafta kala bazı sermaye gruplarının döviz kurunu spekülasyonlarla yükseltme oyunlarını neye yoralım?"

'"CANSA CAN KANSA KAN BEDELSE BEDEL"

Bahçeli ABD'nin tutumlarına da tepki göstererek şu şekilde konuştu: "Biber, patlıcan, patates edebiyatıyla işsizlik edebiyatı yapmak çarpıklıktır. 'S-400 alacağız' diyoruz, 'Alamazsınız bedeli ağır olur' diyorlar. 'F-35 üretim sürecinde varız' diyoruz 'S-400'den vazgeçmediğiniz takdirde uçakları uçaramazsınız' diyorlar. Ya F-35 ya S-400 dayatması ile sabrımızı test ediyorlar. Doğu Akdeniz'de önümüzü kesmek için plan üstüne plan yapıyorlar.

Terörle mücadelenin bedeli ne olursa olsun sonuna kadar sürdürülmeli, ihanetin kökü kurutulmalıdır. Cansa can, kansa kan, bedelse bedel. Bu vatana millete, milli bekaya feda olsun. Bütün bu gelişmeler karşısında ABD ile nasıl müttefik olacağız? ABD açık dürüst adaletli samimi hiç değildir. Türkiye'yi NATO üyeliği ile tehdit etmek düşmanlık ötesi bir uygulamadır. Cumhur İttifakı'na dil uzatan ahmakların emperyalizme itirazları neredeyse yoktur."

KILIÇDAROĞLU'NA 'KAPAK' YANITI: DIŞIN HOŞ GİBİ, DURUŞUN BOŞ GİBİ

Bahçeli, İBB'ye T.C yazısı konulması nedeniyle kapak göndermesi yapan Kılıçdaroğlu'na da ağır cevap verdi Bahçeli şu şekilde konuştu: "Sevsinler senin kapağını. Ekrem İmamoğlu'nun T.C'yi eklemesinin bana kapak olacağını söylemiş, aferin çok güzel laf ettin. Sana çoktan kapak oldu da ya duymadın ya da duyurmadılar. Önce T.C tabelasını asarlar, arkadan tıkır tıkır işlerine bakarlar, Kandil'in destek mesajından mutluluk duyarlar. Önce T.C tabelası asarlar sonra ‘YPG bize mi saldıracak’ derler. Önde başka, arkada başkalar. Aferin çok güzel laf ettin, boynuna beraat belgesini asarsın artık. Kaynayan kazan kapak tutmaz. Gazozuna oyun olmaz. Şayet oynamaya kalkarsan aklın başından gider. Sana kapak çoktan oldu da ya duymadın ya da duyurmadılar geçmiş olsun. Laf dedi döndü kasnak söz söyledi buna eski çamlar bardak. Sayın Kılıçdaroğlu kapak resmi sevilerek alınan kitap gibisin, dışın hoş gibi, duruşun boş gibi, için bomboş.

"SEÇİME KADAR KARARGAHIMIZ İSTANBUL'DA KURACAĞIZ"

Bahçeli YSK'nın usulsüzlükler nedeneiyle iptal edip yenilenecek olan İstanbul seçimleri için karargahını bu şehre kuracağını belirterek, " Seçim gününe kadar karargahımızı İstanbul'da kuracağız. Yargıya 'çete' diyen sözde bir partinin genel başkanı sıfatını taşıyan ve milletvekili olan sana sesleniyorum gel dokunulmazlığın kaldırılması için bir talep ver ilk oyu ben vermezsen namerdim diyorum" dedi. 

"GEL DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI İÇİN TALEP VER"

Bahçeli, CHP Gednel Başkanı Kemal Kılıçsaroğlu'na da dokunulmazlığının kaldlrılma çağrısı yaparak şu şekilde konuştu: "Bunlara zillet diyorsak boşuna değil, emperyalizme itirazları yok. İstanbul seçimlerine gölge düştüğü açıkça ortadaydı. CHP ve peşine takılanlar seçime hile karıştırmışlardır. 

Günlerdir İstanbul seçimlerini konuştuk. İstanbul seçimlerine gölge düştüğü açıktı. Sandık yolsuzluğu YSK'ya sunulmuştu. Sandık kurullarının oluşumunda büyük sorun oluşmuştur. CHP yöneticileri pazartesi gününe kadar terbiye dışı ifadelerle tehdit etmiştir. Yüce Divan hatırlatması yapan, CHP'nin iflas etmiş sözcüsüdür. 

Yargıya çete diyen sözde bir partinin genel başkanı sıfatını taşıyan zat gel dokunulmazlığının kaldırılması için talep ver ilk oyu ben vermezsem namerdim diyorum."

"AK PARTİ'YE VEFASIZLIK YAPIYOR AMA MHP'YE SAYGI DUYSUN"

Bahçeli, yeni bir parti kuracağı konuşulan Abdullah Gül'ün açıklamalarına da değinerek açıklamasını şu şekilde bitirdi: "Eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün mesajını okudum. 367 ile ilgili olarak o dönemin Yargıtay Başsavcısı ile aynı çukura girmeleri inandırıcı değildir. 367 tezini ortaya koyup kendi Cumhurbaşkanlığını engellemeye çalışan zatın görüşünü, şimdikiyle ilişkilendirerek üzüntü yaşadığını söylemesi doğru değildir. 367'yi aşan, üçüncü turu deneyen bir siyasi partinin genel başkanı olarak konuşuyorum. AKP'ye vefasızlık yapıyor ama MHP'nin politikasına da saygı duysun. O kadar..."

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.