Gece yarısı CHP karıştı: Kaftancıoğlu ve İmamoğlu'na tepki!

Gece yarısı CHP karıştı: Kaftancıoğlu ve İmamoğlu'na tepki!

CHP'de YSK'nın İstanbul seçimlerinin tekrarı kararının ardından gerçekleştirdiği Parti Meclisi toplantısında Kaftancıoğlu ve İmamoğlu gerginliği yaşandığı iddia edildi. 

CHP'li kaynaklardan edinilen bilgilere göre toplantıda, Ekrem İmamoğlu'nu aday yapmak istediğinde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ret edilmesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifa ettiğini duyurmuş ancak sonradan İmamoğlu adaylığı kabul edilince istifadan geri adım atmıştı. 

Bu nedenle Ekrem İmamoğlu projesinin mimarı olarak bilinen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve kendisini destekleyen bir grup seçimin boykot edilmesinde ısrarcı oldu. Buna HDP'ye yakın olan isimlerin de ısrarcı olması karşısında bazı milletvekilleri böyle bir karar alınması durumunda istifa edeceğini söyledi. 

KILIÇDAROĞLU: HDP İLE İTTİFAKA DEVAM!

İddialara göre toplantıda bazı vekiller PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yapılan ittifak ve şehit cenazelerinde gördükleri muameleye dikkat çekerek Kılıçdaroğlu'na uyarılarlarda bulundu. Ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu bu eleştirilerde geri adım atmayarak ''Demokrasi ittifakı sürecek'' şeklinde yanıt verdi.

MİLLETVEKİLLERİ TOPLANTIYI TERK ETTİ

Sert eleştirilere maruz kalan ve marjinal gruplara destek vermekle suçlanan CHP İstanbul adayı FETÖ'cü iddiaları ile gündeme gelen Ekrem İmamoğlu'nun mimarı olarak bilinen CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu aynı tutumunu toplantıda da sürdürünce bazı milletvekilleri salonu terketti.

İMAMOĞLU'NA İZİNSİZ KONUŞMA UYARISI YAPILDI 

Toplantıda bazı milletvekilleri İstanbul seçimlerinde usulsüzlük nedeniyle mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerini de sıraladı. Bir çok belediye başkan adayı yada başkanının alanı dışında açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, parti lideri gibi davrandığı şeklinde suçlamalarla karşılaştı. 

Bunun üzerine CHP İstanbul adayı İmamoğlu'na genel merkezden izinsiz açıklama yapmaması ve konuşma metinlerini de önceden paylaşması talimatı verildi. İmamoğlu ise toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapmadan genel merkezi terketti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.