İYİ Parti'de CHP adaylarına kazandırma krizi!

İYİ Parti'de CHP adaylarına kazandırma krizi!

İYİ Parti’nin Başkanlık Divanı Üyesi Hayrettin Nuhoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen’in önceki akşam yerel seçim sonuçlarıyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımlar, parti içinde krize neden oldu.

Bir TKP bir de Bağımsız adayın il belediye başkanlığı kazandığı son yerel seçimde bir tane bile il belediyesi kazanamayan İYİ Parti’de CHP’ye kazandırdıkları adaylarla övünmelerinden dolayı kriz patlak verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında önceki gün Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu toplandı. Toplantı sonrası peş peşe açıklamalar yapıldı. 

CHP’Lİ ADAYLARININ KAZANDIRMALARINA YÖNELİK ÖVÜNME MESAJLARI

PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile tam destek ile CHP’nin bir çok büyükşehir belediye başkanlığı kazandırmakla övünen İYİ Parti’nin Başkanlık Divanı Üyesi Hayrettin Nuhoğlu; toplantı sonrası, CHP’nin İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin ve Adana büyükşehir belediye başkanlıklarını İYİ Parti sayesinde kazandı şeklinde paylaşımda bulundu.

Nuhoğlu'nun hemen ardından benzer bir tweet de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen’den geldi. Seymen mesajında, “İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin ve Adana büyükşehir belediye başkanlıklarının Millet İttifakı tarafından İYİ Parti katkısı ile kazanılması bu şehirlere nefes aldırdı. Darısı tüm ülkeye” dedi.

İYİ Parti genel merkezi bunun üzerine apar topar bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Millet İttifakı’nın başarısını anlatmak isterken, Sayın Genel Başkan Yardımcımızın maksadını aşan ifadeleri, partimizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır” denildi.

AÇIKLAMALAR SİLİNDİ: ÖZÜRLERİMİN KABULÜNÜ DİLERİM

Partinin iki önemli isimlerinden Nuhoğlu ve Seymen, daha sonra parti içinde tartışma yaratan Mersin mesajlarını sildi. Seymen, Paçacı’nın açıklamasını paylaşarak, “Sosyal medya danışmanım, maalesef dikkatsizlik sonucu söz konusu mesajı alıntılayarak paylaşmış. Uyarı üzerine hemen kaldırdım. Özürlerimin kabulünü dilerim. Görüşüm partimin görüşünden farklı değildir” ifadelerini kullandı.

hasanseymentwit.jpg

İYİ Parti’nin iki önemli ismin aynı konu üzerindeki paylaştığı mesajların Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplanan İYİ Parti Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu toplanasında 31 Mart yerel seçimlerinde en büyük kazanımın ‘CHP’ye büyükşehirlerde belediye başkanlıklarını kazandırmak” olarak bir sonuç çıktığı iddia edildi. Toplantıda ki sonuç nedeniyle partinin iki önemli ismi bu mahiyette paylaşım yaptı. 

İYİ PARTİ'DEN APAR TOPAR AÇIKLAMA

Yaşanan bu ilginç gelişmelerin ardından İYİ Parti'nin resmi sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yayınlandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı imzasıyla yayımlanan açıklamada bir çok büyükşehirlerin CHP’ye kazandırma övgüsüne yönelik paylaşımlar hakkında şu ifadelere yer verildi: "Sayın Nuhoğlu’nun, seçim sonuçlarıyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı değerlendirme sosyal medyada özellikle Mersin özelinde tartışma konusu olmuştur.

iyipartiaciklama.jpg

“GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZIN MAKSADINI AŞAN İFADELERİ…”

Millet İttifakı’nın başarısını anlatmak isterken, Sayın Genel Başkan Yardımcımızın maksadını aşan ifadeleri, partimizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Seçim sürecinde, İYİ Parti olarak Mersin’de uğradığımız ihanetin ardından Demokrat Parti adayı Ayfer Yılmaz’ı desteklediğimiz, bizzat Sayın Akşener tarafından ilan ve deklare edilmiştir."

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.