MHP’li başkanlar İsmail Hakkı Esen ve Alim Işık’tan takdir toplayan hareket

MHP’li başkanlar İsmail Hakkı Esen ve Alim Işık’tan takdir toplayan hareket

Çankırı ve Kütahya’da belediye başkanı seçilen MHP’li İsmail Hakkı Esen ve Alim Işık’ın ilk icraatları vatandaştan büyük destek aldı.

31 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde Çankırı ve Kütahya’da seçimi kazanan MHP’li başkanların ilk icraatları takdirle karşılandı. Çankırı Belediye Başkanı olan İsmail Hakkı Esen, belediye tabelasından daha önce kaldırılan T.C. ibaresinin yeniden belediye tabelasına eklenmesi talimatını verirken, Kütahya’da Belediye Başkanı olan MHP’li Alim Işık, 2014’te depoya kaldırılan Atatürk Anıtı’nı yeniden belediye önüne konulması için talimat verdi.

Yerel seçimlerde yüzde 46’lık oy oranıyla Çankırı Belediye Başkanı seçilen MHP’li İsmail Hakkı Esen, belediye binasındaki tabelaya T.C. ibaresini koydurdu. Önceki dönemde ‘Çankırı Belediye Sarayı’ olarak değiştirilen tabela, MHP’nin 15 yıldan sonra seçimi kazanmasının ardından aslına dönüştürüldü.

Belediye Başkanı Esen’in verdiği talimatla Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C. ibaresi dün gece saatlerinde tabelaya eklenirken, ‘saray’ ibaresi ise tabeladan çıkarıldı.

Bu değişimi sosyal medya hesabından duyuran Esen, Hüseyin Nihal Atsız’ın sözlerine yer vererek, “Saraylarda Süremem dağlarda sürdüğümü, Bin Cihana Değişmem şu Öksüz Türklüğümü” diye yazdı. Bu değişim, çok sayıda vatandaştan da destek aldı.

ismail-hakki-esen.jpg

KÜTAHYA’DA ATATÜRK ANITI DEPODAN ÇIKARILDI

MHP’nin Kütahya Belediye Başkan adayı olan ve yerel seçimlerin ardından göreve gelen Alim Işık, önceki dönem depoya kaldırılan Atatürk Anıtı’nı ait olduğu yere, yani belediyenin önüne yeniden konulması yönünde talimat verdi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.