İYİ Parti’den sürpriz ittifak açıklaması Çekilmedik

İYİ Parti’den sürpriz ittifak açıklaması Çekilmedik

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tam desteklediği CHP ile yerel seçimlerde de ortak hareket eden ve tabanı tarafından da büyük tepkiler alan İYİ Parti basın açıklaması yaptı.

MHP’yi ele geçiremeyen FETÖ’nün kurduğu iddia edilen İYİ Parti’nin bazı meclis adaylarının PKK ilişkisi ortaya çıkmıştı. Yine PKK’nın siyasi uzantısı HDP tarafından adaylarının tam desteğini alan CHP ile yerel seçimlerde de ortak hareket eden İYİ Parti’ye tabanından da büyük tepkiler geldi.

Seçimlere 10 gün kala FETÖ sözcüsü eski Zaman gazetesi yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın video ile yaptığı açıklamada CHP adaylarına tam destek vermesi İYİ Parti’nin tabanından CHP ile ittifak nedeniyle tepkileri artırdı.

Bu sebeplerden dolayı İYİ Parti’den ilçe başkanları, gençlik kolları ve üyeleri istifa etti. FETÖ ve PKK ile ilişkilendirilen İYİ Parti tabanı özellikle Adana’da CHP ile ittifakın son bulacağı beklentisi üzerine genel merkezden bir açıklama yapıldı.

CHP İLE İTTİFAKIMIZ DEVAM EDİYOR

İYİ Parti'den yapılan açıklamada Adana'da ve daha önce duyurulan tüm ilçelerde ittifakın güçlenerek devam ettiği belirtildi..

Açıklamada şunlar kaydedildi; "Sosyal medya mecralarında, çeşitli internet sitelerinde ve yandaş medyada yayımlanan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile kurduğumuz Millet İttifakı'ndan çekildiğimiz konusundaki haberler tamamen asılsızdır. Adana'da ve daha önce duyurduğumuz her il ve ilçede Millet İttifakı güçlenerek devam etmektedir. Bu ve benzeri iftiralarla ilgili idari ve hukuki süreçler başlatılmış olup, süreç hakkındaki gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

iyi-parti-basin-siyasetcafe.jpeg

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.