Kaftancıoğlu'ndan HDP açıklaması: "Omuz omuza mücadele ettik"

Kaftancıoğlu'ndan HDP açıklaması: "Omuz omuza mücadele ettik"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP ile omuz omuza mücadele ettiklerini belirtirken, PKK terör örgütü suçundan cezaevinde yatan Selahattin Demirtaş’ı övdü.   

Büyükşehirlerde İYİ Parti'den daha çok oy aldığı PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi daha önceki twitter açıklamaları ortaya çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Kürdistan’da kazanıp Batı’da AKP’ye kaybettireceğiz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye destek çıkarak, “Bu bence gayet anlaşılır, gayet makul ki bana sorarsanız da olması gereken bir şey.” dedi, omuz omuza mücadele ettiklerini söyledi.

Yine bir çok milli ve dini değerlerle alay ve hakaret ettiği ortaya çıkan, domuz etiyle beslendiklerini açıklayan, açık İslam düşmanlığı yapan ve sözde Ermeni Soykırımı olduğuna destek olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile gizli ittifaklarını açığa çıkardı. 

DEMİRTAŞ'IN SEÇİM AÇIKLAMASI "ÇOK KIYMETLİ BİR ÇAĞRI"

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın terör suçundan cezaevinden mektupla 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için yaptığı çağrıyı yorumlayan Kaftancıoğlu, “Çok kıymetli bir çağrı. Kişisel olarak, HDP seçmeni üzerinde oldukça etkili olduğunu düşünüyorum” dedi.

"CÜMLE TAM ÖYLE DEĞİL AMA BEN ANLADIĞIM ŞEKİLDE..."

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, “Kürdistan’da kazanıp Batı’da AKP’ye kaybettireceğiz” yönündeki skandal açıklamasını da kendince değerlendirmelerde bulunan Kaftancıoğlu şunları söyledi: “Orada da HDP'li yetkililerin çağrısı neydi? ‘Biz Doğu ve Güneydoğu'da aday çıkaracağız, adaylarımızı destekleyeceğiz, Batı bölgelerinde ise, faşizme karşı’, cümle tam öyle değil ama ben anladığım şekilde ifade edeyim, ‘demokrasi için ve iktidara kaybettirmek için' davranacağız’."

“OMUZ OMUZA MÜCADELE ETTİK"  

PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'yi barışçıl ve demokratik bulan Atatürk'ün kurduğu CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, hükümete ile birlikte AK Parti ve MHP'yi faşistlikle suçlarken terör destekçileriyle birlikte omu omuza olduklarını belirterek, "Bu bence gayet anlaşılır, gayet makul ki bana sorarsanız da olması gereken bir şey. Yıllardır, sokaklarda hep söylediğimiz bir slogan vardır, bu defa faşizme karşı omuz omuza mücadele ettik, bütün faşizmin karşısında duran yapılarla birlikte" ifadesini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.