Kılıçdaroğlu’ndan YSK'a çağrı: İmamoğlu'nu İBB Başkanı olarak ilan et

Kılıçdaroğlu’ndan YSK'a çağrı: İmamoğlu'nu İBB Başkanı olarak ilan et

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'ya seslenerek, mazbatasını alan ancak bir çok usulsüzlükler nedeniyle sürecin devam ettiği YSK'ya seslenerek mazbatasını alan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olarak ilan edilmesini istedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,TBMM’de grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olarak ilan edilmesi gerektiğini söyledi. 

"MARTIN SONUNDA BAHAR GELDİ"

Kılıçdaroğlu, "Mart’ın sonu bahar olacak demiştik, neden öyle demiştik? Bahar hepimizin özlemle beklediği bir mevsimdir. Kışın atmosferinden kurtulmak, baharı yaşamak hepimizin en büyük arzusundan biridir. Martın sonunda bahar geldi, baharınız kutlu olsun" dedi. 

“BAHARI GETİRMEK KOLAY”

Kılıçdaroğlu yerel seçimde kendisine tam destek veren PKK'nın siyasi uzantısı HDP ve resmi ittifak ortağı İYİ Parti'yi işaret ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Sadece CHP değil, diğer partilerimiz de ortak çaba gösterdiler. Demokrasidir baharı yaşatan. 6 büyükşehir belediye başkanımız vardı, yeniden seçildiler. Ankara’ya Mansur Yavaş baharı getirdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul’a baharı getirdi. Baharı getirmek kolay, baharı sürdürmemiz lazım. Asıl görev şimdi başlıyor."

“YSK BİR AN ÖNCE İMAMOĞLU'NUN İBB BAŞKANI OLARAK İLAN ETMELİ"

Kılıçdaroğlu İstanbul seçim itirazlarına da değinerek YSK'ya seslendi. İmamoğlu şöyle konuştu; "YSK hâlâ karar vermedi niçin? 31 Mart’ta sandığa gittik, bugün 30 Nisan. YSK’da görev yapan yargıçlar Yargıtay ve Danıştay’dan gidiyor. Bunlar sıradan yargıçlar değil, belli bir noktaya gelmiş olan kişiler. O kişiler siyasal baskılara göğüs vermek zorundadırlar. YSK’nın bu süreci bir an önce sonlandırması ve Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak ilan etmesini bekliyoruz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.