Kılıçdaroğlu'nun korku dolu dakikaları!

Kılıçdaroğlu'nun korku dolu dakikaları!

Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar partisinin bir başarısını izlese bile aslında o anlar korku dolu dakikalardan ibaretti...

Kemal Kılıçdaroğlu memurken SKK'ya genel müdür oldu. Neredeyse her dönem kurumu zararla kapattı. Her ne olduysa birden kendisini siyaset arenasında buldu Kılıçdaroğlu hem de hızlıca Türkiye'nin en köklü siyasi partisi olan CHP'nin genel başkanı olarak. 

KILIÇDAROĞLU FETÖ SAYESİNDE CHP'YE BAŞKAN OLDU!

Şimdi artık kimse itiraz edemiyor siyasi komplelerin başında FETÖ ve militanlarının olduğu. Ve halen her gün yapılan operasyonlara rağmen başta TSK ve Emniyet olmak üzere bitirilemiyor FETÖ militanları. 

İşte bu komplenin birisi de Deniz Baykal'a kuruldu. Baykal'ın yasak ilişkisi FETÖ militanları tarafından kaydedilerek CHP'nin üst aklına teslim edildi. Ve böylece CHP'nin üst aklı ile FETÖ ne kadar da iç içe olduğu ortaya çıktı. 

Baykal'ın videosu yayınladıktan sonra 'Gandi' diye lanse edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu öyle bir şişiriyorlardı ki CHP ilk seçimde iktidar olacaktı sanki. Ancak malum genel başkanlığa bir kasetle oturtulan Kılıçdaroğlu'nun henüz bir başarısı ortaya konulamadı. 

GANDİ DİYE LANSE EDİLDİ AMA BEKLENEN HİÇ DE ÖYLE OLMADI 

Bu zaman içinde ona Gandi ünvanı verenler bile durumu kısa zamanda anlamış ve Kılıçdaroğlu'ndan da artık fazla bir şey beklemez olmuşlardı. Kılıçdaroğlu bu zaman içinde kendisine rakip gördüğü Mustafa Sarıgül'ü önce engellemiş sonrada İsatnbul belediye başkanlık adaylığı ile saf dışı bırakmayı başarmıştı. Yine Muharrem İnce'yi de kazanamayacağını öngördüğü Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 'Fel bakalım Muharrem' diyerek onu da saf dışı bırakmıştı. 

Sarıgül'ü İstanbul belediye başkan adayı yaparak saf dışı bırakan Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı nedeniyle istifa edip sonradan Ekrem İmamoğlu'nun kabul edilmesiyle istifasını geri alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğu'nun 'en uygun aday' dediği ismi kabul ettirdi. 

YİNE FETÖ OYUNCUSU SAHNEDE: EN UYGUN İMAMOĞLU 

Kaftancıoğlu'nun HDP kimliğine yakın oluşu Ekrem İmamoğlu'na HDP seçmeni hatta PKK sempatizanlarının oy alması için çok da zor olmasa gerek. Bu nedenle İmamoğlu seçim sürecince 'HDP'lilerle aram çok iyi, onlarla çok iyi muhabbetim oluyor' anlatımlarını seçim sonrası oy çokluğunu sağlamasını 'Bana HDP'lilerde oy verdi' diyerek onaylıyordu. Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun 15 Temmuz sürecinde FETÖ darbecilerine dair söylemleri ve CHP Eski Milletvekili Yıldıray Sapan'ın İmamoğlu için 'FETÖ artığı' demesi de bu iddiaları güçlendiriyor. 

KILIÇDAROĞLU MAZBATA TÖRENİNİ İZLERKEN OLDUKÇA GERGİNDİ 

Ama sandıkta FETÖ militanlarının oy kaydırması yani oy çalması ile ama PKK sempatizanlarının HDP'li seçmenin desteği ile olsun İstanbul İl Seçim  Kurulu Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verileceğini açıkladı. İşte İmamoğlu'nun mazbatasını alması ve İBB'de görev devir teslim törenini izleyen Kemal Kılıçdaroğlu aslında çok da bu durumdan memnun değildi. TV'den izlediği mazbata ve devir teslimi izleyen Kılıçdaroğlu, mutlu ve huzurlu yerine korku içinde izledi bu durumu.

Kılıçdaroğlu gergindi çünkü Ekrem İmamoğlu'nun İBB yarışında başarılı olması halinde nsıl kendisini bir hamlede CHP başına getirdiyseler yine bir hamle ile kendisinin de indirilerek İmamoğlu'nun getirilebilineceğini çok iyi biliyor. Bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu, eski Almanya Cumhurbaşkanı ile Koç Holding Başkanının bile ziyaret ettiği Ekrem İmamoğlu'nu henüz ziyaret edemedi. 

İBB YARIŞINDA KILIÇDAROĞLU KAYBETTİ İMAMOĞLU KAZANDI MI?

Bu ise Kılıçdaroğlu için henüz Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanı olmadı anlamına geldiği gibi daha önce aday olupda kaybettiği İmamoğlu'nun yanında başarısız kalacağı korkusundan kaynaklanmaktadır. Tam bundan 10 yıl önce 29 Mart 2009 seçimlerinde İstanbul Belediye Başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmişti. Yani İBB seçiminde kaybeden bir kişi CHP'ye genel başkan olabiliyorsa bir de İBB yarışında kazanan ismi CHP'de neler yapmazlar ki? İşte Kılıçdaroğlu bunları düşündüğü için mazbata törenini korku içinde izledi. 

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.