Koray Aydın seçim planlarını açıkladı 'Oyun kurduk'

Koray Aydın seçim planlarını açıkladı 'Oyun kurduk'

Tartışmaların odağında ki isimlerin başında olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, seçimlerde ki rolünü "Genel başkanımızın öngörüsüyle bir oyun kurduk" diyerek açıkladı.  

Kurulduğu günden beri tartışmaların odağında olan İYİ Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Yerel seçimlere HDP ile birlikte CHP'ye tam destek olan İYİ Partili Aydın, yerel seçimlerde genel başkanları Meral Akşener öngörüsüyle oyun kurduklarını ve bunun sonucunda ise iktidar alternatifi bir parti olacaklarına inandığını söyledi. 

"İYİ PARTİ OLMASAYDI BU TABLO ÇIKAR MIYDI?"

Gündemle ilgili olarak görüşlerini açıklayan Aydın, "İYİ Parti olmasaydı, Türkiye'de bugünkü siyasi tablo çıkar mıydı ortaya? Ankara'ya verilen katkının anlaşılması açısından söylüyorum. Bütün illeri analiz ettiğinizde İYİ Parti oyun kurucu olma özelliği taşıyor. Genel başkanımızın öngörüsüyle bir oyun kurduk. İYİ Parti'nin iktidar alternatifi olacağına inanıyorum" diye konuştu. 

"SEÇİMLERDE İYİ PARTİ VARLIĞINI KALICI BİR HALE GETİRDİ" 

Türkiye'de bir TKP bir de Bağımsız adayın il belediye başkanı kazanmasına rağmen bir tane il belediye başkanlığı alamayan İYİ Parti'nin en çok tartışmalı ismi olan Koray Aydın, "Bu seçimde böyle tezahür etti. Ben bu seçimlerden İYİ Parti'nin varlığının kalıcılığını ispat ederek çıktığını söyleyebilirim. Biz 30 büyük ilde, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa'da aday göstermedik. Mersin'de bir talihsizlik yaşadık. CHP'yi desteklediğimiz illeri baz alarak oyumuzun yüzde 12-13 bandına tekabül ettiğini düşünüyoruz. Kalıcı bir hale geldik diyebilirim."

"YÜZDE 48 OY ALDIK AMA SEÇİMİ KAYBETTİK"

Daha fazla belediye başkanlığı kazanacakları içinde olduklarını belirten Koray Aydın şöyle devam etti: "Yüzde 48 oy aldık ama seçimi kaybettik. Aday gösterdiğimiz yerde çok yüksek oy oranları alarak seçimi kaybettik. Bizi tatmin etmeyen bir rakam karşımıza çıktı ama her yerde yüzde olarak kendini çok yükseklerde tutan parti olarak kalıcılığımızı gösterdik."

"MERAL AKŞENER'İN ÖNGÖRÜSÜYLE BİR OYUN KURDUK"

Yerel seçimlerde Meral Akşener'in öngörüsüyle bir oyun kurduklarını belirten Koray Aydın şu şekilde konuştu: "İYİ Parti olmasaydı, Türkiye'de bugünkü siyasi tablo çıkar mıydı ortaya? Ankara'ya verilen katkının anlaşılması açısından söylüyorum. Bütün illeri analiz ettiğinizde İYİ Parti oyun kurucu olma özelliği taşıyor. Genel başkanımızın öngörüsüyle bir oyun kurduk. İYİ Parti'nin iktidar alternatifi olacağına inanıyorum."

"OYUN KURMA KABİLİYETİNİ KURDUK"

Aydın, yerel seçimlere oyun kurma amaçlı girdiklerini belirterek şunları kaydetti: "Ancak divan toplantısında bu şekilde seçimlere gireceğimizin daha doğru olduğunu düşündük. Seçimlerde sonuçları tersine çevirecek oyun kurma kabiliyetini kurduk. Şu anda Türkiye'nin siyasi coğrafyası, aksı değişti. AK Parti bütün büyük şehirlerde tuş olmuştur, yenilmiştir. Bu pencereden bakıldığında bu yapılan ittifakın büyük sonuç aldığını gözlemliyorum. Doğru bir karar verildiğini düşünüyorum."

"BEN OLMAK ÜZERE ASLINDA BİZ BİR TAKIM OYUNU OYNADIK"

Koray Aydın kendis ile birlikte partiden istenmeyen iki isimden diğer olan Musavvat Dervişoğlu'na da sahip çıkarak şöyle devam etti: "Genel başkanımız sayın Musavvat Dervişoğlu ve ben olmak üzere aslında biz bir takım oyunu oynadık. Bütün aktörlerin görevlerini başarıyla yürüttüğü konusunda karar merci sayın genel başkandır. Onun taktiği ile bunlar şekillenir. Sayın Musavvat Dervişoğlu'nun görevini başarıyla yürüttüğü ve sayın genel başkanımızın takdirlerini aldığını düşünüyorum."

"MERSİN'DEKİ HADİSE ZAMANI GELİNCE KONUŞULUR"

Mersin'da adaylık krizinde 'hainlik' suçlamasıyla karşı karşıya kalan Koray Aydın, bu konu hakkında da fazla konuşmak istemedi ve şunları söyledi: "Biz sayın genel başkanla her gün her dakika beraberiz. Esas şaşırtıcı olan şu, Mersin'de olanı getirip bana bağlamak siyasetle ilgilenmemek demek. Mersin'de yaşanan olay büyük talihsizlik. Seçim işlerine bakan genel başkan yardımcımızın bu konuda görevini dört dörtlük yaptığına eminim. Bir gün önce, aynı gün sürekli telefon trafiğiyle bunların zamanında iletilmesi konusunda uyarılar yapıldı. Ama siyasette bunlar oluyor, diğer partilerde de böyle oldu. Bazı şeylerden yüzde yüz emin olmadan söylemek hak gasbını da beraberinde getirir. Zamanı gelince konuşulur."

"HDP KİTLESİNİN NEREYE OY VERDİĞİ ÖLÇÜLEREK BİLİNEN BİR ŞEY..."

Seçimlerde ittifak işbirliğine de değinen Aydın, HDP seçmeninin İYİ Parti'ninde tam destek olduğu CHP adaylarına tam olarak gitmediğini savunarak şunları söyledi: "Herkes birbiriyle açık ittifaklar yaptı, illeri, ilçeleri ilan ettik. HDP bazı illerde aday göstermediyse orada HDP kitlesinin nereye oy verdiği ölçülerek bilinen bir şey değil. Bu tür söz ve söylemlerde bulunmak siyaseten o sözleri söyleyenler açısından utanç verici bir durumdur. Keşke bu dil hiç kullanılmasa."

"HDP BU PROBLEMİNİ ÇÖZMESİ LAZIM"

HDP'nin kanunlarla kurulmuş bir parti olduğunu belirten Aydın, ancak HDP'nin bir problemi olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: "Bu problemini çözmesi lazım. Demokratik düzen ve aks üzerinde siyaset yaparken, dağ kadrosuyla, PKK'yla arasına duvar örerek kendi kararlarıyla ayakta durmak, uygulamak gibi bir durumu gerçekleştiremeyeceği müddetçe hep tartışılan bir pozisyonda kalır. Bu olmadığı takdirde biz de parti olarak şüpheyle bakarız. Bakıyoruz zaten. Dağdan beslenen anlayışla siyaset yapmak demokratik ülkede mümkün değildir. Bir siyasi partinin terörden arındırarak bağımsız hareket etme özelliğini kazanması gerekir."

KORAY AYDIN'DAN İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLDUĞU HDP İTİRAFI 

İYİ Parti'de tartışmaların odağında olan Koray Aydın, HDP'nin PKK ile ilişkisini bir problem olarak görse bile bunu bildiğini itiraf ederken, 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti gibi HDP'nin de büyükşehirlerde aday çıkarmayarak CHP çatısı altında bulunduğu konusuna değinmedi. Aydın, böylece PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yapılan işbirliğinin bir ortağı olmaktan rahatsız olmadıklarını da böylece itiraf etmiş oldu. HDP İstanbul kararını bir kaç gün içinde açıklayacaklarını belirtirken, Aydın'nın bu tespitlerini göz önünde bulunduran HDP yine CHP-İYİ Parti İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na destek verip vermeyeceklerini belirleyecek.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.