'23 Haziran'da şampanya patlatacağım'

'23 Haziran'da şampanya patlatacağım'

Türkiye'de ilk ve tek köpek yazarı olarak ünlenen Bekir Coşkun,  "İmamlara rağmen şampanya şişesinin olması hoşlarına gitmişti. Ben 23 Haziran’da onu patlatacağım" dedi. 

Sözcü yazarı Bekir Coşkun Odatv'den Nursen Amuran'ın sorularını cevaplandırdı. Röportajın çoğunluk kısmı kedi köpek ve hayvan hakları olurken, Coşkun CHP'li İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun Eyüpsultan'a giderek Kuran okuması ve dua etmesinin aksine 23 Haziran'da şampanya patlatacağını söyledi. 

Odatv'den Nursen Amuran'ın sorularına cevap veren Türkiye'de Hürriyet ile ilk köpek yazarı olan Bekir Coşkun verdiği demeçte, "PAKO’nun öyküsü. PAKO’dan sadece ben değil, birçok insan bir şeyler öğrendi" dedi. 

'KÜÇÜK BİR RUS KÖPEĞİ İLE BÜYÜDÜM, KENDİSİYLE SEYAHAT EDERDİK'

Odatv'den Nursen Amuran'ın "1950’lerde eve getirilmiş küçük bir Rus köpeğiyle büyüdüm. Kendisine yarım tren bileti alınır, birlikte seyahat ederdik. Bugün hayvanlara kötü muamele işkence arttı. Nedir bu sevgisizlik?" soru ve yorumuna cevap veren Bekir Coşkun, "Ama bir başka ülkeye gidersiniz, gazetelerine bakarsınız, kediye işkence yapan kişiler, eşeğe tecavüz eden herifler, insan demeye de dilim varmıyor, bunları gördüğümüz zaman o toplumda dikkatli olmalıyız, aynı şeyi size de yapabilirler" dedi. 

'BU ŞEKİLDE AYDINLARI KENARA ATABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR'

"Benim de tanık olduğum hurafelere dayanan söylemlerle hayvanlara yönelik nefret de yaygınlaştı. 'Evde köpek kedi beslemek günahtır' gibi. bu kafaları nasıl değiştirebiliriz?" sorusuna cevap veren Coşkun: "Bunlar daha çok din eksenli şeyler ama gerçek dinde olmayan, acıma duygusunun, merhametin esamesinin bile okunmadığı, kin ve nefrete dayalı ahlaki bir yapı oturtulmak isteniyor. Ancak böyle bir yapıyla toplumu sindirerek, cumhuriyetçileri, aydınları, Atatürkçüleri kenara itebileceklerini düşünüyorlar ve bu ahlaki yapıda ne yazık ki hayvanların çok yeri yok.

'KURBAN BAYRAMLARINDA HAYVANLARIN KESİLMEMESİ İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK'

Bekir Coşkun, diğer zamanlarda değil de Kurban Bayramında hayvanların kesilmesine karşı olduğunu belirtirken, şöyle devam etti:

"Mesela kurban bayramlarında hayvanları kesmemeleri için çok uğraştık. Kuran'da bunun yeri yok, hacda kesilmesi gerekir diye bir hüküm var. Kesmeyin, çocukların gözünün önünde kan akıtmayın. Hayvanın önce ayaklarını ve kafasını kesmek gibi bir vahşeti yapmayın. Defalarca söyledik bunu ama bir milyon hayvan kesildi o yıl. Ve şimdi çiftçinin ineği dışardan geliyor, et dışardan geliyor. Türkiye'de hayvancılık yok oldu gitti.

'23 HAZİRANDA ŞAMPANYA PATLATACAĞIM'

"Yıllardır dolabınızın üzerinde aynı şampanya duruyor. Ne siz içtiniz ne de kimseye ikram ettiniz. Nedir bu şampanyanın hikayesi?" soruna cevaplandıran Bekir Coışkun, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Eyüpsültan'a giderek Kuran okumasını ve dua etmesini göstermesinin aksine şöyle konuştu: "Evet bu şampanya altı senedir odamdaki dolabın üzerinde duruyor. Benim içki ile çok muhabbetim yok, bir Alman TV grubu gelmişti, benden çok, şişeyi çektiler. Çünkü bir gazetecinin odasında, imamlara rağmen şampanya şişesinin olması hoşlarına gitmişti. Sanırım zamanı geldi, ben 23 Haziran’da onu patlatacağım."

imamoglu-dua-001.jpg

'İMAMOĞLU HER ŞEY İYİ OLACAK GÜZEL OLACAK' DİYOR

"O gün içilen şampanyanın yerine size bir başka şampanya getireyim. O şişeyi de genel seçimler sonrasında açarsınız. Peki, İstanbul seçimlerinin yenilenmesini, nasıl yorumluyorsunuz?" soruna da cevap veren Coşkun, "Siyasette bu bir çan eğrisidir, siyasi iktidar çıktı çıktı şimdi inişe geçti. İniş çabuk olur, durmak istersin duramazsın. Düşmeyeyim illa ki durayım dersen yuvarlanırsın. Hop-mop gidersin."

Odav'den Nurzen Amuran teşekkür konuşmasını ise adeta söyleşinin CHP adayı için yapılmış gibi belirterek şu şekilde söyledi: "İmamoğlu “her şey iyi olacak, güzel olacak” diyor. Biz de bu çağrıya uygun, nefret içermeyen, güzel keyifli bir söyleşi yaptık sizinle. Çok teşekkürler."

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.