Maltepe'de oy sayımı ne zaman bitecek?

Maltepe'de oy sayımı ne zaman bitecek?

İstanbul’un seçim akıbetini belirleyecek olan Maltepe'deki yeniden oy sayımında şu ana kadar 967 sandığın sayımı tamamlanmış durumda. Peki sayım ne zaman bitecek?

İstanbul Maltepe’de yeniden oy sayımı dün akşam 22.30’da ara verilmiş ve 2 kurul ile süren sayımın daha hızlı tamamlanması için İlçe Seçim Kurulu'nun ek terminal kararı vermesi bekleniyor.

İlçe seçim kuruluna yapılan itiraz ile sonradan eklenen terminallerin yeniden sayılma kararına YSK, dün Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmıştı.

1089 SANDIKTAN 967’SİNDE SAYIM TAMAMLANDI  

Bu kararın ardından yeniden başlayan sayımda 1089 sandıktan 967'sinde sayım tamamlandı. Maltepe'de dün akşam 22.30'da ara verilen oy sayımında açılmamış 122 sandık bulunuyordu. Şu anda sandıkların sayımına 2 terminalde devam ediliyor. B sabah yarım saat içinde 3 sandık daha sayıldı. Kalan 119 sandığın ise sayımının ek terminal kararı verilmemesi halinde yarın sabah saatlerinde tamamlanması bekleniyor.

İLAVE TERMİNAL KARARI BEKLENİYOR

Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na yeni sayım kurulu oluşturma yetkisi de verildi. Ancak henüz ilave sayım terminali oluşturulmadı. Bugün ilave sayım terminali konusunda ilçe seçim kurulu toplanıp ilave terminal sayısına karar verecek.

SAYIM NE KADAR SÜRECEK?

Maltepe'de1089 sandıktan 967’sinin tamamlanmasına rağmen halen devam eden 2 kurul sayısının 12'ye çıkarılması durumunda sayımın bugün tamamlanabileceği belirtiliyor. Eğer sayıma iki kurulla devam edilmesi durumunda ise sayım işlemlerinin birkaç gün daha sürmesi bekleniyor.

 

TERMİNAL SAYISI 2’DEN 6’YA ÇIKARTILDI

YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmasının ardından, Maltepe'de dün yeniden başlayan ve akşam sona eren sayıma, kaldığı yerden tekrar başlandı. Sayımda terminal sayısı da 2'den 6'ya çıktı.

SON 123 SAMDIK KALDI  

Maltepe’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayım işlemine, kalan 123 sandık için Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarınca devam ediliyor.

SANDIK SAYISI 112'YE İNDİ

Bu sabah görevliler tarafından 123 sandıkla başlanan sayımda, sandık sayısının şu ana kadar 112'ye indiği öğrenildi. Maltepe'de bu sabah YSK’nın kararı ile sayım yapılan terminal sayısı da 2'den 6'ya çıktı. Sayımın bu akşam saatlerine doğru bitmesi bekleniyor.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.