CHP açıkladı: Yarın mazbatayı alıyoruz

CHP açıkladı: Yarın mazbatayı alıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Maltepe'deki sayım işlemlerinin bugün itibariyle sonlanacağını belirterek, "Yarın da mazbatayı alacağız. Ortada alın teriyle kazanılmış bir seçim var" dedi.

AK Parti'nin İstanbul sonuçları itirazı nedeniyle oy sayımı devam eden Maltepe'de meraklı bekleyiş sürüyor. YSK'nın sayım kurullarını 2'de 6'ya çıkarmasının ardından hızlanan sayımda Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki oy farkı yaklaşık 13 bin civarında.

AĞBABA: YARIN MAZBATAYI ALACAĞIZ

Sözcü'nün habere göre, bugün sayımın bitmesinin beklendiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Yarın da mazbatayı alacağız. Ortada alın teriyle kazanılmış bir seçim var. İmamoğlu onu destekleyen siyasi partiler ve millet ittifakının desteğiyle bu seçimi kazandık. Hükümet bunun şokunu yaşıyor. Kaybedecekleri hiç akıllarına bile gelmemişti. Ama İmamoğlu'nun yakaladığı rüzgar, kullandığı dil kazandı. Neydi bu üslup? Barış, kardeşlik, eşitlik, ayrım yapmama, hoşgörü, sevgi gibi bir üslup ve anlayış kazandırdı” dedi.

veliagbaba.jpg

BU HÜKÜMETİN İTİBARINI KURTARAN BİR SEÇİMDİR

Ağbaba açıklamasını şu şekide tamamladı; “Bu anlayışa herkes destek verdi. Bu nedenle kazanan bu üslup ve dildir. Ekrem İmamoğlu'nun temsil etmiş olduğu anlayış ve bu değerlerdir. Bugün 6 kurula çıkarıldı. Sayım umarız bir an önce biter, Türkiye normalleşir ve Türkiye kazanır. Bu seçim dünyada Türkiye'nin itibarını kurtaran bir seçimdir. Bu hükümetin de itibarını kurtaran bir seçimdir. Türkiye hala demokrasiyi, barışı, kardeşliği savunan bir arada yaşamayı savunan bir anlayışla var olduğunu gösteriyor. Bu önemli bir şeydir. Beka diyorlar, Türkiye’nin bekasında Ekrem İmamoğlu'nun anlayışının hakim olması lazım.”

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.