Tüm gözler orada! Maltepe'de son 90 sandık kaldı

Tüm gözler orada! Maltepe'de son 90 sandık kaldı

İstanbul seçim sonuçları ile yeni itiraz sürecine başlanması için gözler Maltepe’deki sayıma çevrildi. Buna göre saat 13.00 itibariyle sayılacak sandık sayısı 90'lara indi.

İstanbul seçimlerinin akıbeti için itiraz üzerine tekrar sayılan Maltepe’den gelecek sonuçlarda, YSK süreci hızlandırmak adına harekete geçti ve sayımı yapan kurul sayısını 2'den altıya çıkardı. Kurul sayısının artırılması ile birlikte sayım da hızlanarak 1089 sandığın sayımında sona yaklaşıldı. Saat 12.52 itibariyle, sayılacak sandık sayısı 95'e düştü. Yemek arası veren kurul, öğleden sonra çalışmalarına devam edecek.

Gelen son haberlere göre sayım işleminin tamamının çarşamba günü öğlen saatlerinde bitmesi bekleniyor.

İSTANBUL SEÇİMİ YENİLENSİN TALEBİ

Maltepe'deki sayımın bitmesi ile birlikte yarın Ekrem İmamoğlu mazbata için başvurabilir. AK Parti ise tam kanunsuzluk itiraz hakkını kullanarak İstanbul'da seçimlerin yenilenmesini isteyecek.

2 HAZİRAN’DA İSTANBYL BÜYÜKŞEHİR VE BÜYÜKÇEKMECE SEÇİMİ OLABİLİR

Bu durumda kara YSK'da olacak. Yüksek Seçim Kurumu (YSK), eğer seçimleri yenileme kararı alırsa 2 Haziran'da İstanbul halkı yeniden sandık başına gidecek. AK Parti'nin itirazı reddedilirse İstanbul'da, 25 yıl sonra resmen CHP dönemi başlayacak.

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.