MGK'dan Paralel Devlet vurgusu çıktı

MGK'dan Paralel Devlet vurgusu çıktı

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada 'Ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanlamalar ve bunlara yönelik olarak alınan tedbirler değerlendirilmiştir' denildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.


Saat 14.25'te başlayan Nisan ayı olağan toplantısı, yaklaşık 6 saat sürdü.

Toplantıda, halkın huzurunu ve ülkenin güvenliğini ilgilendiren hususların ayrıntılı olarak görüşüldüğü belirtilen bildiride, "Ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanlamalar ve bunlara yönelik olarak alınan tedbirler değerlendirilmiştir" denildi. 

Bildiride, "Mısır'da son zamanlarda yaşanan olaylar gözden geçirilerek özellikle kitlesel idam kararları hakkında duyulan kaygı ifade edilmiş ve bu kararların dost ve kardeş Mısır halkının geleceği bakımından düzeltileceği yönündeki beklenti dile getirilmiştir" denildi.

Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde, "Toplantıda, bölgesel ve küresel güvenlik ortamındaki gelişmelere uygun olarak ülkemizin ihtiyacı olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızca başlatılan savunma reformu çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir" denildi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yurt dışında bulunduğu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise vefat eden kayınpederi Mehmet Özkarahan'ın cenazesi nedeniyle katılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.