MHP İl Belediye Başkanlık sayısını ikiye katladı!

MHP İl Belediye Başkanlık sayısını ikiye katladı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2014 yerel seçimlerine göre il bazında 8 olan belediye başkanlığı sayısını 12'ye çıkardı.

MHP, kesin olmayan sonuçlara göre, gerçekleştirilen yerel seçimlerde, bir önceki yerel seçimlerde il bazında 8 olan belediye başkanlığı sayısını 12'ye yükseltti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında kurulan Cumhur İttifakı kapsamında, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 30'u büyükşehir olmak üzere 51 ilde ittifak yapılmıştı.

MHP, ittifak kapsamında Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediyeleri ile Iğdır, Kars, Kırklareli ile Osmaniye'de aday gösterdi. MHP, bu yedi ilden Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Osmaniye ve Iğdır'da il bazında seçimi kazandı.

TEK PARTİ OLARAK GİRDİĞİ 9 İLDE BAŞKANLIĞI KAZANDI

MHP ayrıca, Cumhur İttifakı kapsamında olmayan illerden de Erzincan, Karaman, Amasya, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Kütahya ve Bayburt olmak üzere 9 il belediye başkanlıklarını kazandı. Böylece MHP, biri büyükşehir olmak üzere 12 ilde belediye başkanlıklarını almış oldu.

Öte yandan, MHP, 2014 yerel seçimlerinde 3'ü büyükşehir olmak üzere 8 ilde belediye başkanlığını kazanmıştı. MHP, bu seçimlerde Manisa, Osmaniye, Bartın ve Karabük'te belediye başkanlıklarını yeniden kazanırken, Kars, Adana, Mersin ve Isparta'da ise kaybetti.

MHP böylece, bir önceki 2014 yerel seçimlere göre il bazında 8 olan belediye sayısını 12'ye çıkarmış oldu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.