İstanbul’da seçimi kazanan İmamoğlu: Bana HDP'li seçmen de oy verdi

İstanbul’da seçimi kazanan İmamoğlu: Bana HDP'li seçmen de oy verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu, “Akşener'e ve İYİ Parti'nin tüm organlarına teşekkür ediyorum. Bana, HDP'li seçmen de oy vermiştir” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve seçim sonuçlarını kamuoyuna aktaran Anadolu Ajansı (AA) verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu, sonuçlara dair 12. kez açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı, dün gece yarısından sonra seçim sonuçlarına yönelik kısmi olarak durdurduğu veri akışıyla ilgili güncel bilgileri aboneleriyle paylaştı. AA'nın son paylaştığı verilere göre, CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 48.80 oyla İstanbul'da birinci oldu.

BANA HDP’Lİ SEÇMEN DE OY VERMİŞTİR

Başta İYİ Partili Meral Akşener’e teşekkür eden İmamoğlu, seçim sonuçlarına dair 12. kez açıklama yaptı. Saatler süren ' seçim sonuçları’ tartışmasının artık sonlanması gerektiğini belirten İmamoğlu, "Kılıçdaroğlu'na, partimin tüm organlarına, Akşener'e ve İYİ Parti'nin tüm organlarına teşekkür ediyorum. İstanbul halkına teşekkür ediyorum. Bana AK Partili seçmen de, HDP'li seçmen de oy vermiştir. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz" dedi.

KÜRTLERLE SAMİMİ PAYLAŞTIĞIMIZ ANLAR OLDU

İmamoğlu, şunları kaydetti: "Kürt hemşehrilerimle çok samimi, içten bir bağım var. Samimice paylaştığımız anlarımız oldu, seçmenle olan bağımızı içselleştirdik. Sadece Kürt hemşehrilerimizle değil, her inanç grubuyla, her kesimle dertleşeceğiz. Ayrı ayrı görüşeceğiz."

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.