MHP'den Akşener'e Pollyanna benzetmesi!

MHP'den Akşener'e Pollyanna benzetmesi!

MHP'li Büyükataman, Akşener için, "Pollyanna özentisindeki bir siyasetçi Hanımefendi'nin, Cumhurbaşkanı olacağım diye çıktığı yolda, "Selahattin Demirtaş'a yoldaş, Kemal Kılıçdaroğlu'na yandaş oldu" dedi.    

Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerle ilgili önerisini, "Bir ideolojik savruluş ve eyalet sistemine geçişin altyapısıdır" şeklinde yorumlayan Meral Akşener'e sert bir yanıt geldi. 

Bahçeli'nin yerel yönetimler sistemi için yapmış olduğu açıklamalarına yorum yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ağır cevap veren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "MHP dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı, necip Türk milletinin birliğinin garantisi, devletin bölünmez bütünlüğünün yılmaz savunucusudur" dedi.

"AKŞENER, DEMİRTAŞ'A YOLDAŞ KILIÇDAROĞLU'NA YANDAŞ OLDU"

MHP'li Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada Akşener için, "Pollyanna özentisindeki bir siyasetçi Hanımefendi'nin, Cumhurbaşkanı olacağım diye çıktığı yolda, "Selahattin Demirtaş'a yoldaş, Kemal Kılıçdaroğlu'na yandaş oldu" ifadelerini kullandı. 

Meral Akşener için 'Bu siyasetçinin' kelimesini kullanan Büyükataman açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "MHP dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı, necip Türk milletinin birliğinin garantisi, devletin bölünmez bütünlüğünün yılmaz savunucusudur. Bunun aksini iddia edenin söylediği laf hükümsüz, lafı söyleyen ancak ve ancak müfteridir. Arkadaşı Demirtaş, dostu Kılıçdaroğlu olandan da doğru ve milletin menfaatine olacak bir söz beklentimiz bulunmamaktadır. Tasvip etmediğimizi söylediğimiz Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı üzerinden milliyetçi hareketin beka söylemine saldırmak sağlıklı bir ruh halinin ürünü değildir."

31 Mart seçimlerinde bir TKP bir de Bağımsız adayın il belediye kazandığı Türkiye'de bir tane il belediye başkanlığı alamayan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte destek verdiği CHP adaylarının kazanmasıyla gururlanırken dün partisinin grup toplantısında MHP Lideri Bahçeli'nin yerel yönetimler sistemini eleştirerek, "Bir ideolojik savruluş ve eyalet sistemine geçişin altyapısı olduğu" iddiasında bulunmuştu. 

PEKİ POLLYANNA KİMDİR?

Peki, MHP'li Büyükataman, Meral Akşener için, 'özentisindeki bir siyasetçi' diyerek gündeme getirdiği Pollyanna kimdir? Polyanacılık ne demektir? Polyanna hikayesi nasıldır? 

"ELİNDEKİLERLE YETİNME VE MUTLU OLMA DAVRANIŞI"

Polyannacılık ise kaybedilen herhangi bir şey için üzülmek yerine elindekilerle yetinme ve mutlu olma davranışıdır. Kötü olayların iyi taraflarını görmeye çalışır.
İyimser olan bir insan aynı zamanda Polyannacılık davranışı içerisine de girer, iyimserliğin içinde Polyannacılık vardır ama sırf polyannacılık oyunu oynamak gerçek bir iyimserlik davranışı değildir.

Polyanacılık, kötü olayların farkındadır ve bu olaylara olan üzüntüsünü gizlemez, üzülür ama durumu inceleyip çözüme kavuşturmaya çalışır. Ancak değiştiremeyecekleri durumları ise Polyanna gibi kabullenir ama olayın verdiği acının üstesinden gelebilme gücünü kendilerinde bulurlar.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.