Milletvekili evindeki sır ölümün perde arkası

Milletvekili evindeki sır ölümün perde arkası

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde çalışırken intihar haberiyle gündeme bomba gibi düşen Kadirova'nın ölümü hala bir sır. O gece Başsavcıya ifade veren Ünal bakın neler söylemiş...

Evinde çalışan Nadira Kadirova'nın hayatını kaybettiği gece Başsavcı vekiline ifade veren AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Kadirova'nın psikolojisinin bozuk olduğunu belirtti.

 

İşte Yıldız'ın anlatımından o gece yaşananlar:

 

“Evin kızı gibi olan” Nadira Kadirova'nın son 2-3 ayda hareketlerinde değişiklik olduğunu, kâh ağlayıp, kâh güldüğünü, bunun üzerine doktora götürüldüğünü ve psikolojik tedaviye başlandığını belirtmiş.

Olayın nasıl yaşandığına ilişkin anlatımlarına gelince;

Yatak odasındaki çekmecede silahının olmadığını fark edince, kızına sormuş. Görmediğini söylemesi üzerine tedirgin olup, Nadira Kadirova'yla konuşmak üzere kızıyla birlikte odasına çıkmış ve silahı görüp görmediğini sormuş. Hâl ve hareketlerinde tuhaflık olan Kadirova, bir yandan odasındaki çekmeceleri açıp, bir yandan da “Bakın, yok. Sizin eşyanızla ne ilgim var” diye bağırmaya başlamış. Bunun üzerine, “Bak, abini ararım, ona hesap verirsin” diyerek, telefonunu almak üzere alt kata inmiş.

Bu sırada Nadira Kadirova, Ünal'ın kızını dışarı itip, odanın kapısını kilitlemiş. Kızının, “Koş baba, koş” diye bağırması üzerine yukarı çıktığında, bir el ateş sesi duymuş. Kapıyı kırmak için uğraşmışlar. Olmayınca, polisi aramışlar. Kısa sürede gelen polisler, kapıyı kırmış. Nadira Kadirova o sırada yaşıyormuş, hemen hastaneye kaldırmışlar.

 

ank-002.JPG

 

SWAP ÖRNEKLERİ DE ALINMIŞ

 

Asker kökenli olduğu için konuşma alışkanlığı bulunmadığını belirten ve “Biz de perişanız. Şüphe altında kalmak ister miyiz?” dediği bildirilen Şirin Ünal'ın, yakın çevresiyle paylaştığı başka bilgilere de ulaştık.

 

Ünal, Nadira Kadirova'nın odasına polisle birlikte girdiklerini, Kadirova'nın günlükleri vs. her şeyi polisin aldığını, 3 silahının olduğunu, silahla ilgili karışıklık iddialarının bundan kaynaklanmış olabileceğini, ayrıca kendisi dahil evdeki herkesin el swaplarının alındığını, yatalak eşinin dahi ifadesine başvurulduğunu, sadece Türkçe bilmeyen ve ilk gün tercüman bulanamadığı için ifade veremeyen diğer Özbek çalışanın ifadesinin 2 gün sonra alındığını, Adli Tıp sürecinin de kesinlikle “hızlandırılmadığını”, her şeyin prosedüre uygun yapıldığını anlatmış.

 

Kadirova'nın ağabeyi ile “Helalleşerek” ayrıldıklarını, sonrasında neden bu tür açıklamalar yaptığını anlamadığını ifade eden Ünal, Kadirova'nın arkadaşı Leyla Niyazova'yı ise hiç tanımadığını kaydetmiş.

Savcılık ifadesinde var mı, yok mu bilmiyoruz, ama Ünal, Nadira Kadirova'nın kendilerine kötü bir çocukluk geçirdiğini, babasından şiddet gördüğünü anlattığını, maaşını ailesine gönderdiği için ona ayrıca harçlık verdiklerini, okuma isteğini gündeme getirince, destek olma kararı aldıklarını da söylemiş.

 

NE OLMUŞTU?

 

25.09.2019 günü, 23 yaşındaki genç kadın, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde kalbine sıktığı kurşunla yaşamına son verdi. İntihar eden Nadira Kadirova’nın bir yıldır Ünal’ın Ankarada’ki evinde çalıştığı bildirildi.

Ankara’da intihar ettiği öğrenilen Özbek asıllı Nadira Kadirova AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Şirin’in Ankara’daki evinde bir yıldır çalışıyordu.

Ünal’ın hasta olan eşine bakmak için işe aldığı Kadirova’nın intiharı Ankara’da güne damgasını vurdu.

 

 

İlgili haber;

hbr-001.JPG

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.