​​​​​​​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitimle ilgili flaş açıklamalar

​​​​​​​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitimle ilgili flaş açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararları açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda 5 sınıfta başlayan yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İşte Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları;

 

İkinci aşamaya geçmek için hazırız, ilkokulda 1-2-3 ortaokulda 8. Ve lisede 12. Sınıflarda yüz yüze eğitime başlayacak olmanın mutluluğunu da sizlerle paylaşmak istiyorum.

12 Ekim Pazartesi günü eğitim itibari ile yüz yüze eğitime başlayacak öğrencimiz için de yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık.

Sınıf mevcutlarımız Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları doğrultusunda gruplara ayrılarak azaltılacak ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri de azaltılacak.

Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası bizim için önemli demişti bu aşamada da isteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek istemeyen velilerimiz göndermeyecek. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrencilerimizin mutlaka uzaktan eğitime devam etmesi gerekiyor. Ayrıca her öğrencimizin sosyal ve akademik gelişmelerini de yakından takip ediyoruz.

Denetmenlerimiz düzenli olarak sahayı, okulları denetliyor. Okullarımızda covid-19 ekipleri oluşturduk öğretmenlerimizin eğitimleri de tamamlandı. Kaygı duyan velilerimizin ve öğrencilerimizin de sürecin iyi yönetildiğini gördüklerinde aynen 1. Sınıf velilerinde gördüğümüz gibi rahatlayacaklarından eminim.

Köy okullarında da yüz yüze eğitime başlıyoruz, köy okullarımız ilkokul ve ortaokuldaki tüm sınıflarımız açılıyor.

İl hıfzıssıhha kurullarının koşullarını uygun görmediği köy okulları yüz yüze eğitime devam edemeyecek.

Bundan böyle öğrenci sayısına bakılmaksızın velilerimizin tercihine göre bu okullarımız açık olacak.

Köy okulları konusunda büyük bir iyileştirme çalışmaları yapıyoruz bunlara hız verdik ve hala da devam ediyor.

Uzaktan eğitimin ana mecrası olan TRT EBA ilkokul, ortaokul ve lise olarak günde 3 kez tekrar ediyor. Bazı çocuklarımız kaçırabiliyorlar, kardeşlerden dolayı bazı esneklikler gerekebiliyor o yüzden günde 3 kere tekrar ediyoruz bu yayınları.

Dijital eğitim platformumuz EBA’da ders anlatımı olsun, canlı sınıf uygulamaları ve diğer uygulamalar öğrencilerimizin hizmetinde olmaya devam edecek.

12 bin 111 EBA destek merkezi oluşturduk, EBA destek noktaları sorun yaşayan çocuklarımızın evlerine en yakın bir okula gidip istedikleri kadar oradan faydalanmalarını çalışmalarını mümkün kılıyor.

İhtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecindeki tablet bilgisayar gereksinimleri de karşılanacak, ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet ulaştıracağız. Hazırlamış olduğumuz bir dağıtım stratejisi var, buna göre önümüzdeki haftadan itibaren tabletler öğrencilerimize ulaşmaya başlayacak.

Cihazların dağıtım süreci il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, bu cihazlar okul yönetimleri tarafından da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Şu an okullarda görev başında olan, yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz salgın sürecinde eğitimi en güvenli şekilde sürdürüyorlar kendilerine buradan teşekkür ediyorum.

Meslek liselerinde, Halk Eğitim Merkezlerindeki öğretmenlerimiz maske üretiminde, dezenfektan üretiminde bu süreçte seferber oldular. Öğretmenlerimiz heyecanla öğrencilerini bekliyor, hepimiz çocuklarımızın eğitimi için buradayız yan yanayız.

Tüm kademelerdeki evlatlarımızı okulla buluşturabilmek gayreti içerisindeyiz, dikkatimiz ve özverimizle biz hepimiz buna hazırız. Sağlıklı günlerde buluşmak dileği ile.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.