O kasabada dedikodu yasaklandı!

O kasabada dedikodu yasaklandı!

Dedikodu sebebiyle çok ciddi kavgalar çıktığı için Filipinler'in Binolonan kasabasında artık dedikodu yapmak yasak...

Güney Asya ülkesi Filipinler, şu sıralar bir kasabada dedikodunun yasaklanması olayını konuşuyor. Filipinler'in Binolonan kasabasında artık dedikodu yapmak yasadışı...

Kasabada dedikodu sebebiyle çok ciddi kavgalar çıktığını belirten Belediye Başkanı Ramon Guico, belediye meclisinin böyle bir karar aldığını ifade etti.

'Dedikodunun çok sayıda türü var. Fakat buradaki dedikodu vakalarının çoğu mülk, para ve ilişkiler hakkında.' diyen Guico, 'Dedikodunun yasağının sebebi, bireyler ve burada yaşayanlar olarak söylediğimiz her şeyden sorumlu olduğumuzu hatırlatmak' dedi.

CEZASI NE?

Yasağa göre, dedikodu yapmanın cezası ilk olarak 200 peso (yaklaşık 24 TL) para cezası ve üç saat çöp toplama cezası verilecek. İkinci kez yakalananlar ise 1000 peso (yaklaşık 117 TL) para cezasına çarptırılacak ve sekiz saat kamu hizmeti verecek.

'ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLAMIYOR, İNSANLARI İFTİRADAN KORUYOR'

İfade özgürlüğünün kısıtlandığı eleştirisini reddeden Guico 'Dedikoduyu yasaklamak kasabamızda yaşam kalitesini artırmanın yolu. Dedikodusuz bir kasaba daha verimli olur çünkü insanlar başkaları hakkında olumsuz konuşmaktan daha iyi şeyler yapar' dedi.

Guico, yasanın ifade özgürlüğünü kısıtlamadığını, insanları iftiradan koruduğunu söyledi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.