CHP'den Bahçeli'ye YSK tepkisi Adeta talimat veriyor

CHP'den Bahçeli'ye YSK tepkisi Adeta talimat veriyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerindeki sis perdesi, şaibe örtüsü, şüphe örgüsü henüz kaldırılabilmiş değildir” açıklamasına CHP'den cevap geldi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul belediye başkanlığı seçimlerinin iptali tartışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"İSTANBUL SEÇİMLERİNDE ŞAİBE ÖRGÜSÜ HENÜZ KALDIRILMIŞ DEĞİLDİR"

Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamasında, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerindeki sis perdesi, şaibe örtüsü, şüphe örgüsü henüz kaldırılabilmiş değildir.” “Demokrasimiz üzerinde kara bulutlar dolaştıran, egemenlik haklarımıza leke düşürmek için kollarını sıvayan mihraklar İstanbul seçimlerine damga vuran haksızlık ve hukuksuzlukları örtbas etmek için titiz çalışma halindedir" dedi. 

"YALAN YANLIŞ MALUMATLARLA SÜRECİ KİLİTLEMEKTE"

Bahçeli YSK'nın kesin kararı açıklamadığı için tartışmaların farklı mecralara çekildiğini belirtirken şunları kaydetti; "Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği (kesin) karar uzadıkça doğal olarak spekülasyonlar çoğalmakta, karşılıklı atışma ve anlaşmazlıklar çığırından çıkmaktadır. Önüne gelen ahkam kesmekte, İstanbul seçimleri üzerinde aslı astarı olmayan görüş beyan etmektedir. Sözde uzmanlar, aydın kisveli provokatörler, eski siyasetçiler, yarım hukukçular, polemikten geçinen akademisyenler yalan yanlış malumatlarla süreci kirletmekte, akılları karıştırmaktadır."

"ÇIKACAK KARARA NE OLURSA OLSUN RİAYET ETMEK ASILDIR"

Bahçeli bunlara fırsat verilmemesi ve çıkacak karara da saygı gösterilmesini istediği açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Artık söz ve yetki Yüksek Seçim Kurulu’nundur. Bunu bilmek, çıkacak karar ne olursa olsun riayet etmek asıldır. Türkiye’nin önündeki en öncelikli mesele İstanbul çerçevesinde sandık yolsuzluğunun tespiti ve bunun kanuni süreler içinde de telafisidir. Bu itibarla Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleriyle birlikte Maltepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçimlerindeki haklı ve meşru itirazları en doğru, en isabetli, en hukuka uygun şekilde değerlendirmesi milli bir beklentidir.”

"MHP İSTANBUL SEÇİMLERİNİN YENİLENMESİNDEN YANADIR"

Bahçeli MHP'nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesinden yana olduğunu belirterek şunları kaydetti; "Türkiye’nin önü açılmalı, adalet muhakkak yerini bulmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul’da seçimlerin yenilenmesinden yanadır. Bu konudaki tutarlı ve samimi çağrılarımız bilinmektedir. Kaldı ki itiraza esas teşkil eden gerekçe ve deliller başka bir çıkış yolu göstermemektedir. Türkiye’nin maruz kaldığı sorunların giderek ağırlaştığı, hatta içinden çıkılmaz bir aşamaya geldiği bugünkü nazik ortamda, demokrasinin erdemlerine, hukukun ilkelerine, milli iradenin hükmüne herkes saygı duymak mecburiyetindedir. Dünyanın en büyük Türk kentinin üzerine hile ve usulsüzlüklerin gölgesi asla düşmemeli, düşürülmemeli, buna fırsat verilmemelidir. Bu konuda sorumluluk öncelikle Yüksek Seçim Kurulu’nundur. Milliyetçi Hareket Partisi Yüksek Seçim Kurulu’nun alacağı karara maşeri vicdana uygun olması kaydıyla elbette saygı gösterecektir."

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASINA İLK TEPKİ CHP'DEN GELDİ 

Bahçeli’nin İstanbul seçimlerine dönük açıklamalarına CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, Twitter’dan cevap verdi. Haluk Koç sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şunları söyledi; 

“Beka beka diye bağıran bir siyasi parti başkanı, aday bile çıkartmadığı İstanbul seçiminin YSK’ya adeta talimat vererek iptalini istiyor. Hukuk önemli değil, ihtiyaca binaen yenilenmeli diyor. Dikkat; Demokratik süreç meşruiyet dışına çekilmek isteniyor. Başaramayacaksınız!” 

haluk-koc-siyasetcafe.jpg

bahceli-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.