Olaylı çalıştayın ayrıntıları yeni çıkıyor! Akşener'den Halaçoğlu'na ağır fırça! Sana yazıklar olsun

Olaylı çalıştayın ayrıntıları yeni çıkıyor! Akşener'den Halaçoğlu'na ağır fırça! Sana yazıklar olsun

İYİ Parti’de yaşanan olaylı çalıştayın detayları ortaya çıkmaya başladı. Akşener’in çalıştayda Halaçoğlu’na sert bir tepki gösterdiği öğrenildi. İşte ayrıntıları;

İYİ Parti Genel Başkanı seçimli olağanüstü kurultay kararı aldıktan sonra aday olmayacağını açıkladı ve sessizliğe gömüldü. Partililerin Akşener’i ikna etmek için büyük çaba harcadığı öğrenilirken henüz somut bir gelişme olmadığı kaydedildi.

24 Haziran seçimlerinde istediği oyu alamayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar kampında partililerle ipleri koparıp kongre kararı aldığını duyurduktan sonra kayıplara karıştı. Konutunun önünde partililerin beklediği Akşener’in, evinde olmadığı ve partililer dağılıncaya kadar da evine gelmeyeceğini söylediği belirtildi.  Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kongrede genel başkanlığa aday olmayacağını kesin bir dille ortaya koyan Akşener’in gidişine kesin gözüyle bakılırken, genel başkan adaylığıyla ilgili tartışmaların da kongreye kadar olan süreçte daha da büyümesi bekleniyor.

İPLERİ KOPARMAYA GELDİ

Akşener’in genel başkanlıktan istifa ettiğini açıkladığı sürecin fitili, Afyon’da partisinin düzenlediği çalıştayda ateşlenmişti. Çalıştayın detaylarında, Akşener’in, partiyle ipleri koparmak üzere hazırlıklı geldiği dile getiriliyor. Akşener’in, ikinci gününde toplantıya gelişinde kimseyle selamlaşmadan doğrudan odasına çıkıp, bir süre kaldıktan sonra salona gelmesinin “Zaten partiyle ipleri kopardığı”nın işareti olarak algılandı. Akşener’in ayrıca, toplantı öncesi Ümit Özdağ’ın dağıttığı bir kitap nedeniyle de yakınındakilere kızdığı kaydedildi.

‘YAZIKLAR OLSUN’

İstifasına gerekçe olarak sunduğu “Madam” ifadesi ile ilgili tepkisini kürsüden, “Hiçbiriniz çıkıp beni savunmadınız” sözleriyle ortaya koyan Akşener’in, en yakınındaki isim olan Müsavat Dervişoğlu’na, “Sen de beni savunmadın” diyerek suçladığı kaydedildi. Akşener’in, listelere konulmadığı için tepkili olan eski Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun da kürsüden kendisine, “Sayın genel başkan” demesine, “Genel başkan mı oldum şimdi? Yazıklar olsun. Herkesten beklerdim, ama senden beklemezdim” dediği öğrenildi. Akşener’in yakınındaki isimlere, “Ne istediyseniz yaptım. Listeleri siz yaptınız. Her birinizin ayrı bir şey istiyorsunuz. İsteklerinizi karşılayamıyorum. Artık yeter. Kim istiyorsa yönetsin” diyerek istifa restini çekip kürsüden indiği belirtildi.  

EVİN ÖNÜNDE BEKLİYORLAR

Tüm ikna çabalarına olumsuz yanıt veren Akşener’in, önceki gün attığı bir tweet ile genel başkanlığa adaylığı kesinlikle düşünmediğini söylemesi de bundan sonraki sürece ilişkin yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Partililerin, İstanbul’daki evinin önünde nöbet tuttuğu Akşener’in, evinde olmadığı, başka bir yerde olduğu dile getirildi. Kocasının da nerede olduğunu bilmediği, ancak telefon aracılığıyla korumaları üzerinden iletişim kurduğu bildirildi. Akşener’in eşine, ‘Çıkıp bir açıklama yaparak dağılmalarını söylemesini, kalabalık dağılana kadar gelmeyeceğini” söylediği öğrenildi.

vekil-tutuklama-siyasetcafe.png

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.