Ömer Çelik: “Ermeni diasporasının oyununa geliyorsunuz”

Ömer Çelik: “Ermeni diasporasının oyununa geliyorsunuz”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatı ve İtalya Parlamentosu’na gelen 1915 yılında yaşanan olaylarla ilgili önerge hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı’nın, bütün birim başkanlarına, beldelerde, ilçelerde ve illerde, vatandaşın partiye verdiği mesajın tam olarak anlaşılması için çalışmaların yapılması yönünde talimat verdiğini açıkladı. Çelik ayrıca, İtalya Parlamentosu’na gelen, 1915 yılında yaşanan olaylarla ilgili önerge ve İsrail’deki seçimler hakkında da açıklama yaptı.

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yerel seçimlerde vatandaşın partiye verdiği mesajın tam olarak anlaşılabilmesi için araştırma talimatı verdiğini açıkladı. Vatandaşın memnun olmadığı konular ve beklentileri nelerdir gibi konuların anlaşılabilmesi için Erdoğan’ın bu talimatı verdiğini belirten Ömer Çelik, 26-27-28 Nisan’da Kızılcahamam’da 28’inci istişare ve değerlendirme toplantısının yapılacağını duyurdu.

AİHM’E SEÇİLEN TÜRK YARGIÇ

AİHM’e seçilen Türk yargıç Doç. Dr. Saadet Yüksel’i tebrik eden Ömer Çelik, İsrail örneğinde de olduğu gibi uluslararası hukuka karşı pervasız uygulamaların olduğu dönemde, insan hakları yargısının önemli hale geleceğini, önümüzdeki döneme bu prensiplerin korunmasına Türkiye’den seçilmiş bir hakim olarak Saadet Yüksel’in katkısının olacağına olan inancını ifade etti.

“FİLİSTİN DÜŞMANLIĞINDA YARIŞIYORLAR”

İsrail’deki seçimlere de değinen Ömer Çelik, konuyu yakından takip ettiklerini, Filistin’e düşmanlık yönünden tüm adayların bir yarış içerisinde olduğunu belirtti. Netanyahu’nun yolsuzluklarını unutturmak kaygısıyla Batı Şeria’daki işgali meşrulaştıracağına dair bir hamle yaptığını hatırlatan Çelik, Donald Trump’ın Kudüs kararı ve Golan Tepeleri hakkındaki açıklamalarıyla cesaretlendirildiğini söyledi.

“ERMENİ DİASPORASININ OYUNUNA GELİYORSUNUZ”

Ömer Çelik, İtalya Parlamentosu’na 1915 yılında yaşanan olaylarla ilgili gelen önergeyi şiddetle kınadıklarını ve İtalya’nın, Ermeni diasporasının oyununa geldiğini belirtti. Katliamlarla yüzleşmekten bahsedenlerin kendi tarihlerine bakmaları gerektiğini ifade eden Ömer Çelik, Libya’da 1911’den 1940 yılına kadar İtalya’nın yaptığı eylemleri hatırlaması gerektiğini vurguladı. 

Ömer Çelik açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sömürgeciliğin imza attığı acılar konusunda duyarlılık konusunda katkı sağlayacaktır. Kurduğunuz kamplarda yüz binlerce Afrikalı Müslüman hayatını kaybetmiştir. Sirenayka halkı katliamdan, büyük bir zulümden geçmiştir. 225 bin kişilik Sirenayka halkının dörtte biri hayatını kaybetmiştir. Burada kimyasal silah kullanımı, teslim olan savaş esirlerinin bile öldürülmesi, kimyasal bir takım gazların kullanılması gibi son derece vahim işlere imza atılmıştır. 100 bin Sirenaykalı zorla yerlerinden çıkarılarak etnik temizlik yapılmıştır. Eğer bu konuda yüzleşmelerin tarihe, insanlığa katkıda bulunacağını söylüyorsanız lütfen bunlarla yüzleşin. Başka devletlerin tarihini kurcalamayı bir kenara bırakın. Kaçan direnişçilere zehirli hardal bombası attınız. 1941’de 300 bin kişiyi katlettiniz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gelin arşivleri açalım’ çağrısını hatırlatan Ömer Çelik, tarihçilerin, halkların diyalog geliştirmesi gereken konularda bu şekilde yaklaşımların ilişkilere zarar vereceğini söyledi.

Bu tarz yaklaşımların Ermenistan’da yaşayan Ermenilere zarar verdiğini, normalleşmenin önüne engel olduğunu söyleyen Çelik, soykırım ekonomisinden beslenen çıkar gruplarıyla Ermeniler arasında doğrudan bir ilişki olmadığını ifade etti.

EKREM İMAMOĞLU’NA ‘ÖZÜR DİLE’ ÇAĞRISI

Ömer Çelik, geçersiz oyların sayılmasıyla farkın 14 bine düştüğünü, tüm sandıklardaki oyların sayılması yönünde başvurunun yapıldığını ancak bu talebin kabul edilmediğini ifade etti.

29 bin olan oy farkının 14 bine düştüğünü söyleyen Ömer Çelik, partililerin belgelerle ortaya koyduğu iddiaların oyların tamamen sayılmasının vatandaşın iradesi açısından önemli olduğunu, reddedilmesinin İstanbul’daki seçimleri berraklaştırmadığını söyledi. Daha da kaotik bir ortamın ortaya çıktığını ve bu nedenle olağanüstü bir itiraz yapılacağını aktardı.

CHP’den yapılan ‘sürekli sonuçları kabul etmiyorsunuz, ekstra yollara başvuruyorsunuz’ gibi açıklamaların doğru olmadığını kaydeden Çelik, arzu edilenin, seçim sonuçlarının berrak şekilde ortaya çıkması olduğunu söyledi. Meşru itiraz sürecinin devam ederken, bu sayımdan vazgeçin denmesinin anlamsız olduğunu vurgulayan Çelik, itirazların hukuka uygun olduğunu belirtti.

Ömer Çelik, medya hakkında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu’nun özür dilemesi gerektiğini, kamuoyunun bunu açıkça beklediğini dile getirdi.

“OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ YOLUNA BAŞVURACAĞIZ”

İstanbul’daki seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, "Arzumuz seçim sonuçlarının net bir şekilde billurlaşması ve sonuçların berrak bir şekilde ortaya çıkmasıdır. Başvurduğumuz yollardan hiçbirisi bugün icat edilmiş yollar değildir. Bizim kendi kendimize ürettiğimiz yollar değildir. İstanbul seçimleri açısından sonuç berraklaşmamıştır. Onun için olağanüstü itiraz yoluna başvurulacaktır” dedi.

BATIKENT’TE KÖPEKLERİN ZEHİRLENMESİ

Ömer Çelik ayrıca, Ankara Batıkent’te köpeklerin zehirlenmesiyle ilgili, hayvanlara yapılan bu eylemin insanlara yapılmış eylemlerden farkının olmadığını, Cumhurbaşkanı’nın, hayvanları korumayla ilgili yasa konusundaki hassasiyetini dile getirdiğini belirterek, devlet kurumlarını bu konularda uyardığını aktardı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.