Orhan KAŞIKÇI

Orhan KAŞIKÇI

Sadettin Tantan Fatih'dir, Kanuni'dir!

Sadettin Tantan Fatih'dir, Kanuni'dir!

“Önderleri ve yöneticileri doğruluk üzere olduğu sürece, insanlar eğri yola sapmazlar.” Hz.Ömer(s.a)

1 Ocak 1941’de Sapanca’da (Sakarya), yağız bir anne ve yiğit bir babanın evladı olarak dünyaya geldi.

Devletini ve milletini çok seven baba ve annesinin elinde vatan aşkı ile büyüdü. Sorumluluk sahibi bir ailenin evladı olan TANTAN, aldığı devlet terbiyesi ile 1966 ‘da komiser yardımcısı olarak Emniyette göreve başladı.

Genç komiser uzun süre bu teşkilatta devletinin görev verdiği illerde hizmetini başarıyla ifa etti. Görev esnasında enerjik çalışmaları, dürüst kişiliği, görev ve vatan aşkı ile ismi duyuldu ve teşkilatta takdir topladı.

1991-1993 yılları arasında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı yaptı.

1990-1994 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulun İstanbul Bölge Başkanlığı yaptı. 1994 yılımda emekli oldu ve aynı yıl ANAP’tan siyasete atılarak Fatih Belediye Başkanı seçildi.

Bir ara İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanlığı için adı geçsede 1999 yılımda ANAP’tan 21.dönem milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi.

DSP/MHP/ANAP koalisyonunda 57. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. Ocak 2002’ de Yurt Partisi’ni kurdu ve yapılan kongrede Genel Başkanlığına seçildi. Halen bu görevi sürdürmektedir.

Görev yaptığı her birimde vazifesini layıkıyla yapmış bir lider bir halk kahramanıdır. Hiçbir şaibeye meil vermemiştir. Hizmet ettiği dönemde halkının kanını emen bütün zihniyetlere karşı dimdik Durmuş ve hepsiyle kora kor mücadele etmiştir.

Tam bir devlet adamı terbiyesi ve kültürünü taşıyan TANTAN; Türk milliyetçisi, vatanına milletine düşkün, bölünmez bir yapıya sahip adam gibi adam’dır.

Bu ülkenin yegane kahramanlarından biridir. Görev yaptığı sırada özellikle İstanbul’da kurmuş olduğu teşkilatıyla, korkusuz vatansever adamlarıyla, İstanbul’un belali semtlerinde ki; Beyoğlu, Cihangir, Kasımpaşa gibi bataklıkları kuruttu. Bir çok operasyona bizzat katıldı ve çatışmalara girdi. Vatanına, ülkesine kendisini adamış bir Anadolu yiğididir. 

Belediye görevi sırasında, halkına yaptığı hizmetler, semtin şanlı adını taşıyacak kadar vefalıdır. Geceleyin fakir ve muhtaç insanlara Aş oldu, yiyecek oldu. Belediyeciliğin ne demek olduğunu hizmetleriyle ispat etti. Sembol oldu, simge oldu yerel idarelere.

Hak yemedi, hukuk çiğnemedi. Hizmet dedi ve gece gündüz demeden çalıştı. Belediyecilikte siyasi olmadı, parti ayrımcılığına gitmedi, dürüst oldu. Sadece hizmet dedi ve hizmetkar oldu insanına. 

Meclise girdi, bakan oldu. Emniyetteki görevinin en üst makamına ulaştı. Kavga etmedi, cesur oldu. Çete demedi üstüne gitti. Tehdit aldı ama yılmadı. Mason ve yahudi lobileriyle savaştı. Çomak soktu sokaktaki esrarcıya, eroyinciye. Çomak soktu çek-senet mafyasına.

Çomak soktu devletin içinde devlet olmaya çalışan şer güçlerine. Ve çomak soktu Adnan Oktar denen şer odağına. Oktar’a operasyon kararı aldığında ve uyguladığında bir anda gündem oldu tüm dünyaya. Tüm dünya diyorum Oktar ve kedicikleri dış güçlerin içimize soktuğu bir ajan grubudur. Sen de ABD ben deyim İsrail. Bir başkası İngiltere/ Fransa desin. Ama operasyonu bir anda tüm dünya izler oldu.

Tantan “bu örgütün PKK kadar tehlikeli olduğunu” söylediğin de, o zamanın bazı siyasi partileri ve parlamentodaki bazı Adnan Oktar ve kedicik severler rahatsız olmuş ve bu çetenin yanında yer almıştır. Oktar 2007’de bu kadar delil ve şahidin üzerinden “delil yetersizliğinden” beraat ermiştir.

Günümüzde Oktar’a yapılan operasyonun Tantan’ı ne kadar haklı olduğunun bir kanıtıdır. İşin en trajik yanı ise Oktar’ın vakfı Tantan’a dava açmasıdır.   

Devletin her kademesinde severek hizmet eden bu milliyetçi devlet adamı,  kurmuş olduğu partisiyle milletine hizmetini devam ettirmektedir. Ülkemize her dönem böyle vatan evlatları gelir iz bırakır gider. Gider ama bıraktıkları yaşayan her dönem yaşatılır.

Tantan’da bu yiğitlerden biridir. 2002 de kurduğu Yurt Partisi’nin, misyonunda ve vizyonunda tam bağımsız Türkiye ülküsü vardır. Bu ülkü ; komşularının yayılmacı ve yıkıcı politikasına karşı güçlü devlet anlayışıyla. Ekonomik ve sosyal sıkıntılar karşısında, sosyal refahı, huzuru halkına vermek anlayışıyla.

Dünya üzerinde zulüm gören tüm Müslüman halkın haklarını savunan bir devlet anlayışını. İç ve dış düşmanlardan arınana kadar mücadele eden bir anlayışı, misyonu kendisine ilke edinen bir siyasi parti lideridir. Onun sevdası Ülkesidir, milletidir. Onun sevdası Uygur Türklerdir, Azerbaycandır. Onun sevdası,Mekke’dir Medine’dir. Onun sevdası, Kuzey Kıbrıs’tır, Türkiye  Cumhuriyeti’dir.

Onun sevdası, yastığına başını koyduğumda milletinin huzurudur. Onun sevdası, Fatih’tir Kanuni’dir. Onun sevdası, bitmez tükenmez vatan aşkıdır. Bu devlet sevdası onu ayakta tutan yegane nedendir.  Böyle vatanını milletini seven ve onlar için hayatını feda eden siyasi liderlere her dönem ihtiyaç vardır.

Bu tecrübeli siyasiler, devletimizin bekasi için yaşatılmalıdır. Tecrübesiyle iç ve dış düşmanlarının tuzaklarını yeni dönem siyasilerden önce sezerler ve hissederler. Diyeceğim oki; Tantan’lar kolay yetişmiyor. Kıymetini devlet ve millet olarak iyi bilelim.

Gerekli değeri yaşarken zatı alilerine verelim. Onu doğuran anaya ve onu yetiştiren elleri öpülesi babaya sonsuz şükranlarımızı sunalım.

Allah uzun ömürler versin Sadettin Tantan diyebilelim. Sizin gibi Ak sakallılar olduğu sürece devletimiz ebedi payidar kalacaktır. Vesselam... 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KAŞIKÇI Arşivi