Perinçek:Türkiye ekonomik devrimin eşiğindedir

Perinçek:Türkiye ekonomik devrimin eşiğindedir

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir'de yaptığı konuşmada,İddialı olacak ama Türkiye’nin bir üretim devriminin eşiğinde olduğu ve Çin ile ortak hedefleri bulunduğunu söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İzmir’de bir toplantı düzenledi.

İzmir’de bir otelde Çin’in Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Li Qian ile birlikte “Üretimde Atılım Amacıyla Çin ile İşçbirliği Olanakları” konulu bir toplantı düzenleyen Doğu Perinçek önemli değerlendirmelerde bulundu.

Perinçek bu toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'nin üretim güçlerini uygun teknolojiler kullanarak seferber etmesi gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE ÜRETİM DEVRİMİNİN EŞİĞİNDEDİR

Türkiye gündeminin zorluklarını yenmek durumunda olduklarını vurgulayan Perinçek, "İddialı bir söylem olacak ama Türkiye üretim devriminin eşiğindedir. Üretmenin yolunu bulacağız. Yol yoksa yol açacağız" diye konuştu.

Dünya ekonomisinin ağırlığının Asya'ya kaydığına dikkati çeken Perinçek, "Teknolojik gelişmenin ve buluşların kıtası artık Asya'dır. Çin ve Hindistan ekonomileri büyüdüğü için dünya ekonomisi büyüyor" dedi.

'GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLAMANIN YOLU ASYALI KOMŞULARIMIZLA EL BİRLİĞİ YAPMAKTAN GEÇER'

Türkiye ve Çin'in ekonomik, siyasal ve kültürel açıdan birbirine yakın olduğunu dile getiren Perinçek, Türkiye ve Çin'in yeni dünyanın kuruluşuna önderlik eden ülkeler arasında olduklarını ifade etti.Ekonomi ve güvenliğin aynı anlama geldiğini belirten Perinçek, "Vatan ve enerji güvenliğimizi sağlamanın yolu Asyalı komşularımızla el birliği yapmaktan geçer. Türkiye'yi el birliğiyle bir üretim üssü haline getirebiliriz. Çin ile üretim ve güvenlik hedefli bir dostluk fırsatı önümüzdedir" dedi.

Çin Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Li Qian ise Türkiye ve Çin arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin istikrarlı bir şekilde geliştiğini söyledi.

Çin’in Türkiye’nin en büyük ikinci ticari ortağı konumunda olduğuna dikkati çeken Li Qian, "Çin ve Türkiye, Asya’nın iki ucunda bulunmasına ve binlerce dağ ve nehirle ayrılmasına rağmen İpek Yolu bizleri birbirimize bağlamaktadır. Gelin el ele verelim, iki ülkenin liderlerinin ortak önderliğinde yakın işbirliğinde bulunarak, beraber kalkınarak parlak bir gelecek yaratalım" diye konuştu.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum