Doğu Perinçek: “Atatürk peygamber değil, 23 Nisan'ı çocuk bayramı yapması hataydı” 

Doğu Perinçek: “Atatürk peygamber değil, 23 Nisan'ı çocuk bayramı yapması hataydı” 

Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da katıldığı "Çıkış Yolu" adlı programda Atatürk ile ilgili tartışma yaratacak açıklamalar yaptı. 

Atatürk'ün 23 Nisan gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yapmasını yanlış bulan Doğu Perinçek, bugün gelinen noktada 23 Nisan'ın balonlarla kutlanan bir bayrama dönüştüğünü söyledi. 

23 NİSAN'DA PADİŞAH HÜKÜMETİ YIKILDI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Atatürk’ün bir yanlışı. 23 Nisan’ı Çocuk Bayramı yapmak bence yanlış. 23 Nisan balonlarla kutlanan bir bayrama dönüştü. 23 Nisan bizim devrim günümüz. 23 Nisan’da padişah hükümeti yıkıldı" dedi.

"ATATÜRK PEYGAMBER DEĞİL BU ÇOK CİDDİ BİR HATA"

"23 Nisan’ı biz bugün, devrim tarihi olarak kutlamıyoruz. Koltuklara oturtulan çocuklar, balonlar… Siz o çocuklarla devrimi yapamaz, devrimi koruyamazsınız" diyen Doğu Perinçek, "Hata demiyorum, biraz daha ağırlaştırıyorum, çok ciddi bir hata diyorum. Bakın Atatürk peygamber değil, bunlar çok büyük yanlışlar" dedi.

"ÇOCUK BAYRAMI DİYE DEVRİM UNUTTURULUYOR"

Perinçek açıklamasını şu şekilde bitirdi; "Bu itirazlar Atatürkçü değil. Türkiye bugün bir devrimin eşiğine gelmiş; üretim devrimi yapıyor. Bu devrimleri, siz çocuklara balon dağıtarak o devrimin meşalesini yakamazsınız. Çocuk Bayramı diye devrim unutturuluyor."

İşte Perinçek'in tartışma yaratacak o açıklamaları;

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.