PKK kadın kollarından İmamoğlu'na tam destek!

PKK kadın kollarından İmamoğlu'na tam destek!

PKK'lı Bese Hozat'tan sonra yine PKK'lı Zerin Ruken'de HDP'nin tam desteklediği CHP-,İYİ Parti İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na destek için PKK sempatizanı seçmene çağrıda bulundu. 

Terör örgütü PKK yöneticilerinden Zerin Ruken önümüzdeki 23 Haziran İstanbul seçimleri için "CHP adayına oy verin" çağrısında bulundu.

PKK'nın kadın kolları CHP ve İYİ Parti İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu için adeta seferber oldu. Daha önce Ekrem İmamoğlu'na oy verme çağrısı yapan Bese Hozat'tan sonra şimdi ise PKK'li Zerin Ruken çağrıda bulundu. Ruken, İstanbul'daki PKK sempatizanlarına İmamoğlu'na oy vermelerini istedi.

Kürtçe konuşan Ruken şunları söyledi:

"AKP'ye oy vermesinler. Sadece Kürtler değil, demokrasi isteyenler, faşizme karşı duranlar , ekolojistler ve feministler kesinlikle AKP'ye oy vermesinler. Oylarını İmamoğlu'na versinler. İhlal edilmiş haklar var. Kürtler, özgürlük isteyenler, kadınlar anti-faşist herkes AKP'ye karşı birlik olsun. Muhalefete oy versin."

PKK'LI BESE HOZAT DA İMAMOĞLU ÇAĞRISI YAPMIŞTI 

'31 Mart stratejisine 23 Haziran'da devam' başlığı atılan haberde PKK'nın siyasi kanadı olan KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat'ın stratejiji HDP'nin uygulayacağını söyledi. 

PKK'lı Hozat ayrıca PKK'nın KCK ve HDP'nin CHP-İYİ Parti adaylarına destek verileceği iş birliğine ise Kılıçdaroğlu ve CHP'nin sık sık açıklamalarında kullandığı ' demokratik ittifak, demokrasi ittifakı' olarak tanımladı. 

PKK'lı Hozat seçim stratejisi ile ilgili olarak da "HDP'nin 31 Mart stratejisi Türkiye ve Kürdistan'da başarı kazandı. 23 Haziran'da da bu strateji başarı kazanacaktır. İstanbul seçimlerine HDP bu stratejiyle katılacaktır. Faşizme karşı demokratik güç birliğini HDP destekleyecektir" dedi. 

İşte PKK'lı Zerin Ruken'in kürtçe konuştuğu İmamoğlu'na oy verme çağrısı:

 

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum