'Sadece akademisyen gelirim var' diyen Kızılay Başkanı yüzbinlerce TL’lik ceza ödemiş!

'Sadece akademisyen gelirim var' diyen Kızılay Başkanı yüzbinlerce TL’lik ceza ödemiş!

KIZILAY üzerinden hiç bir gelir elde etmediği söyleyen ve 'Sadece akademisyen maaşım var' açıklamasında bulunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın yüzbinlerce TL’lik ceza ödediği ortaya çıktı.

Türkiye, Kızılay’ın Başkent Doğalgaz tarafından kendisine yapılan ve vergiden düşülen 8 milyon Dolarlık bağışı, ENSAR VAKFI’na aktardığını Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik’in yaptığı belgeli haber ile öğrenmişti.

Bu olay Türkiye’de günlerce konuşulur, gazetelere manşet olur, olayın ucu ABD’de Manhattan’da yapılan gökdenlere kadar uzanırken aslında ortaya bir “Vergi kaçırma sistematiği” çıkmış, vergiden kaçırılan bu paralar ile yandaş iş adamlarının AK Parti’nin yandaş vakıflarını finanse ettiği tescillenmişti.

Tam da KIZILAY-ENSAR SKANDALI’nın patladığı o günlerde HABERTÜRK kanalında Veyis Ateş’in programına çıkan ve soruları yanıtlayan Kızılay Başkanı Kerem Kınık kendisinin KIZILAY üzerinden huzur hakkı ve benzeri hiç bir gelir etmediğinin altını çizerek “Sadece akademisyen maaşım var” açıklamasında bulunmuştu.

Yine skandalın hemen arkasından Türkiye, KIZILAY’da başlatılan soruşturmayı da ilk kez Celal Eren Çelik’in 31 Ocak 2020 tarihli sosyal medya paylaşımından öğrenmişti.

 

vbv.JPG

 

“AKADEMİSYEN MAAŞI” İLE YÜZBİNLERCE LİRA CEZA ÖDEMESİ 

 

İşte 2020 yılının Ocak ayı sonunda başlayan bu soruşturmaların ardından KIZILAY Başkanı Kerem Kınık’a bugüne kadar kamuoyuna yansımayan yüz binlerce TL’lik ceza verildiği ve Kınık’ın “Hukuki itiraz hakkı saklı kalmak şerhi” düştüğü ortaya çıkmıştı..

KIZILAY‘da soruşturmaları yürüten İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü müfettişleri hazırladıkları raporla Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’a ceza yağdırdı.

Cezaların 70 bin TL’lik kısmı Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’a kesildi. Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ise aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve AKP Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün kayınpederi.

 

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK’A YÜZBİNLERCE TL CEZA 

 

KIZILAY Başkanı Kerem Kınık’a ise İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü müfettişlerinin hazırladığı rapora istinaden 344 bin TL’ye yakın ceza kesildiği ortaya kesildiği medyaya yansımıştı.

Ancak Çelik'in ulaştığı ödeme belgelerinde 200 bin TL’lik ekstra bir ödemenin de bulunduğu görülüyor.

“Sadece akademisyen gelirim var” açıklamasını yapan Kerem Kınık ise yüzbinlerce TL’lik bu cezayı nakit biçimde Kızılay’ın hesaplarına çoktan yatırdığı ortaya çıktı…

Ödemeler 23.03.2020,24.03.2020,06.05.2020 tarihlerinde Halk Bankası,Vakıf Bank ve Garanti Bankası’ndaki KIZILAY hesaplarına yapıldı.

 

İŞTE Kerem Kınık ve Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan‘ın “KAMUOYUNDAN GİZLENEN”  o cezaları ödedikleri banka dekontları…

 

d-003.jpg

ig-001.jpg

is-004.jpg

pi.jpg

 

KAMUOYUNDAN GİZLENEN CEZALAR AKADEMİSYEN GELİRİ İLE NASIL ÖDENDİ?

 

Bu belgeler KIZILAY Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan‘ın usulsüzlüklerinin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından da belirlenerek kayıt altına alındığını ve gerekli cezanın kesildiğini ancak bu cezalar aslında KIZILAY‘da dönen büyük yolsuzluk ve usulsüzlük çarkını da belgelediği için cezaların kamuoyundan gizlendiğini gösteriyor.

Bu belgelerde görülen Kerem Kınık‘a ait yüzbinlerce  TL’lik nakdi ceza ödemesi ise akıllara “Sadece akademisyen maaşım var” açıklaması yapan Kerem Kınık’ın akademisyen maaşı ile bu cezayı nasıl ödeyebildiği sorusunu getiriyor…

 

Kamuoyu şimdi şu soruların cevabını bekliyor:

 

1-Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan‘a kesilen ve bu iki isim tarafından Kızılay’a ödenen cezalar neden bu güne kadar kamuoyundan gizlendi? Yetkililere neden, hangi konularda, ne ceza verildiği hakkında kamuoyu neden bilgilendirilmedi?

2-Sadece akademisyen geliri olduğunu televizyon ekranlarında milyonlar önünde beyan eden Kerem Kınık‘ın 344 bin TL’lik cezayı, ailesinde yüksek gelire sahip bir başka yakını (eşi,çocukları v.s) olmamasına rağmen sadece “akademisyen maaşı” ile ödemesi mümkün müdür?

3-Kerem Kınık‘ın göreve geldiği gün ile 2020 tarihi arasında düzenli olarak bir mal beyanında bulunmuş mudur? Kınık’ın Kızılay Başkanlığı yaptığı zaman zarfında madd durumunda “Orantısız ve belirgin bir artış yaşanmış mıdır?”

4- İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Müfettişleri’nin raporları ile ceza alıp bu cezaları da KIZILAY‘a ödeyen Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’ın usulsüzlükleri bu rapor ile tescil edilmiştir. Kınık ve Altan halen haklarında devletin hazırladığı bu rapor ortada dururken halen neden görevden alınmamaktadır.?

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

Kaynak:haberalternatif.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.