Seçim soruşturması derinleşiyor! Tüm sandık bilgileri istendi 

Seçim soruşturması derinleşiyor! Tüm sandık bilgileri istendi 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul seçiminde usulsüzlük yapıldığına ilişkin yürüttüğü 32 ayrı soruşturma kapsamında bilgi ve belgeler 26 klasör halinde savcılığa teslim edildi. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimde usulsüzlük yapıldığına ilişkin yürüttüğü 32 ayrı soruşturma başlatmıştı.  Buna göre soruşturmalar "Kadıköy soruşturması", "Maltepe soruşturması" ve "Ataşehir soruşturması" adı altında üç ayrı soruşturmada birleştirdi.

SEÇİM SORUŞTURMASI DERİNLEŞİYOR 

Başsavcılık soruşturmaları 3 ana başlıkta toplarken ilçe seçim kurullarından istenen bilgi ve belgeler 26 klasör halinde savcılığa teslim edildi. 

Soruşturma kapsamında üç ilçedeki tüm sandıklarda görevli personelin kimlik bilgilerini isteyen başsavcılık, oyların sayımı, birleştirme tutanakları ve sisteme girişinde usulsüzlük yapılıp yapılmadığının tespiti için çalışma başlattı.

BAŞSAVCILIK TÜM SANDIKLARA AİT BİLGİLERİ İSTEDİ 

Soruşturmayı bu kapsamda derinleştiren savcılık, Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir İlçe Seçim Kurullarına yazı yazarak, tüm sandıklara ait bilgileri istedi.

Başsavcılığın ilçe seçim kurullarına gönderdiği yazıda, "31 Mart tarihli Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanılığı için verilen oyların sayımı ile sisteme girişinde usulsüzlük yapıldığı ve yine sandık kurullarında görevli kişilerin yasal şartları taşımadıkları iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında maddi gerçeğin açığa çıkarılması için incelenmesi zaruri olan verilen ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi arz olunur." denildi. 

Başsavcılıktan istenen evraklar 7 maddede şu şekilde sıraladı: 

1- "Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandık başkan ve üyelerinin atanmasına esas işlemlerde görev alan tüm kişilerin kimlik ve iletişim bilgileri" 
2- "Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandık başkan ve üyelerinin atanmasına esas işlemlerde görev alan tüm memurların kimlik ve iletişim bilgileri" 
3- "Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandıklardan çıkan oyların sisteme girişinde görevli tüm personelin kimlik ve iletişim bilgileri" 
4- "Sandık kurullarının oluşumu için mülki idare amirliklerince/siyasi partilerce gönderilen listelerin örneği" 
5- "Başkanlığınızca atanan kişilerin mazeret vesaire bir sebeple değiştirilmiş olması halinde, bu işlemlere esas dilekçeler ve alınan kararların örneği" 
6- "Atamayla belirlenen sandık kurullarında seçim günü göreve gelmeme gibi bir sebeple oluşan değişiklikleri içerir evrakın örneği" 
7- "Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandıklarda seçim sonuçlarına yapılan itirazların, itiraz üzerine verilen kararların ve bu işlemlere esas tüm evrakın (sandık sonuç tutanakları, yeniden sayım sonrası tanzim edilen tutanak vs.) örneği).

26 KLASÖR BİLGİ VE BELGELER TESLİM EDİLDİ 

Bu amaçla üç ilçenin seçim kurullarından istenen bilgi ve belgeler 26 klasör halinde başsavcılığa gönderildi. Başsavcılık dosyada tespit edilen suç ve suç unsurları tespit etmesi halinde kişi ve kişiler hakkında soruşturma başlatacak.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 3 ana soruşturma kapsamında, 3 ilçedeki tüm sandıklarda oyların sayımı ile sisteme girişinde usulsüzlük bulunup bulunmadığı, sandık kurullarında görevli kişilerin yasal şartları taşıyıp taşımadığı araştırılacak.  

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.