Selda Bağcan'dan Gülen'e destek

Selda Bağcan'dan Gülen'e destek

Ünlü halk müziği sanatçısı Selda Bağcan, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Amerika'dan geri istenmesini 'çok ayıp ve çirkin' bulduğunu söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Balkan Trafik festivali kapsamında bir konser veren ünlü türkücü Selda Bağcan, konser sonrasında Türkiye’deki son gelişmeleri Cihan Haber Ajansı’na değerlendirdi. Türkiye’de son 10-12 senedir birlikte hareket etmiş iki İslamî grubun şimdi birbirlerine demediklerini bırakmadığını savunan Bağcan, yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Bağcan, özellikle Başbakan Erdoğan’ın çirkin söylemlerde bulunduğuna dikkat çekti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaefendi’yi Amerika Birleşik Devletleri’nden geri isteme girişimini ‘çok ayıp’ diye nitelendiren Bağcan, “Bunu telaffuz etmek bile çok çirkin.” ifadelerini kullandı.

“TÜRK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN BENİM ŞARKILARIMI SÖYLEMESİNDEN KIVANÇ DUYDUM”

Fethullah Gülen’in dünyada saygınlığı olan bir kişi olduğunu belirten Selda Bağcan, şunları söyledi: “Başbakan'ın söylediği laflar yenilir yutulur gibi değil. Kabul edelim etmeyelim, sevelim sevmeyelim ama dünyada bir saygınlığı var. Bir sürü Türk okulu yapmış. Türkçe olimpiyatları falan… Oralarda o çocuklar Türkistan’dan, bilmem nerelerden gelip benim şarkılarımı söylüyorlar. ‘Dön gel Bir Tanem’, ‘Sivas'ın Yolları’, ‘Gesi Bağları’ gibi benim meşhur ettiğim şarkılarımı hep söylediler. Ben bundan kıvanç duydum.” dedi.

“EĞER PARALEL DEVLET VARSA İYİ Kİ VARMIŞ; BÜTÜN HIRSIZLIĞI ONLAR ÇIKARDI ORTAYA”

Ergenekon davasıyla ilgili tavrı sebebiyle ve dünya görüşüne ters olduğu için her iki gruptan da hazzetmediğini vurgulayan Bağcan, Hizmet Hareketi'ne ‘paralel devlet’ ithamıyla ilgili şu yorumda bulundu: “Belki, olabilir de... Ama ‘paralel devlet’, onlar, olmasaydı bunlar böyle rezil olmayacaktı. İyi ki varmış. Bütün hırsızlığı onlar çıkardı ortaya. Olmasaydı biz daha epeyce ayakta uyuyacaktık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.