Süleymancıları CIA'mı yönetiyor?

Süleymancıları CIA'mı yönetiyor?

Süleymancıları kim yönetiyor. Tarikat ve cemaatlerin yönetiminde yabancı servisler var mı?Türkiye'deki tarikat ve cemaatlerin yabancı istihbarat servisleri ile bağlantısı Diyanetin tarikatlar raporunda nasıl yer yer aldı?

Tarikat ve cemaat denince ilk akla gelen isimlerden biri,yurtlar ve kurslar imaparatoru olarak bilinen Süleymancılar. Süleymancıların bu kadar merak edilmesinin sebebi ise tam bir "kara kutu" olmaları.

Cemaat içe dönük bir yapılanma ile faaliyetlerini sürdürüyor. Gazete televizyon ve sosyal medyayı kullanmıyorlar. Tamamen kendi kurdukları kurs ve yurtlar aracılığı ile örgütleniyorlar.

Süleymancıları kimin yönettiği ise hep merak ve tartışma konusu olmuştur.Diyanet'in "Tarikatlar Raporu" bu konuda ilginç detaylar veriyor.

 

SÜLEYMANCILARI CIA MI YÖNETİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı raporunda Süleymancılar hakkında ‘yeni bir FETÖ’ ile karşı karşıya kalınabileceği uyarısı yapılıyordu:cemaatin Türkiye genelinde bölgeler bazında ‘kolordu kumandanlığı’ ismi altında yapılandıkları öne sürülmektedir.

Cemaat hakkında dile getirilen bir başka iddia da 16 yıldır derin güçler tarafından kontrol altında tutulduğudur.1980 darbesinden sonra arkadaşıyla hapse alınan Kemal Kaçar’ın, o dönemki MİT tarafından hapiste anlaşmaya zorlandığı, anlaşmayı kabul etmek zorunda kaldığı söylenmektedir.

”Cemaatin içinde olan Av. Hayrullah Karadeniz'de CIA iddiasını doğrulamış; "şahsımda bir emanet olarak bulunan bilgiyi, mühim bir vazife olarak, kamuoyu ile paylaşmayı uygun buldum." cümleleri ile itiraflarda bulunmuştu.

Karadeniz, CIA'nın teklifinin cemaat tarafından kabul edildiğini söylüyordu.

 

panik-001.JPG

 

ALİHAN KURİŞ NASIL LİDER OLDU?

Denizolgun’un ablası Ayşe Gülderen Kuriş’in 34 yaşındaki oğlu Alihan Kuriş, Cemaatin yeni lideri olarak seçildi. Yüksek Mimar Kuriş, tarikatın kurs ve yurt binalarının projelerini yapmaktaydı.

Alihan Kuriş yarış atlarına olan merakı ile gündeme geldi. Milyarlık yarış atları olduğu ve “Ascot” isimli bir yarış atından basın sürekli bahsetti.

 

Kuriş’in bir başka başını ağrıtan olay ise, bir cemaat imamının Kuriş için, “İki peygamber yetkisine sahip” cümleleri olan konuşması oldu.

Alihan Kuriş Süleymancılara lider oldu ama hep eleştirildi. Cemaatin bölünmesine yol açtı. Kuriş'in "Bedn mühendis bir adamım, bu işleri bilmem" açıklaması ise Süleymancıların Kuriş tarafından değil başka güçler tarafından yönetildiğini pekiştirdi. 

 

TUNAHAN'IN TORUNU CEMAATTEN DIŞLANDI

Alihan Kuriş liderliğindeki cemaatin, AK Parti ile arasındaki gerginlik devam etti.

2018 yılında yapılan seçimlerde Süleymancılar yine AK Parti desteklemedi. Cemaat ısrarla İYİ Parti’ye oy vermesi için müridlerine baskı yaptı. Bu telkine bazı cemaat mensupları tepki göstererek, aralarında geçen konuşmaları basına sızdırdı. Cemaatin bu kararına karşın, Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu Fatih Süleyman Denizolgun 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen genel seçim ile 27. dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili seçildi.

 

Tunahan’ın torununun AK Parti’de Milletvekili olması ile, cemaatin AK Parti ile olan ilişkilerini iyice gerginleştirirken, cemaat içinde de ayrışmalara yol açtı.

Yıkılan Sadabad yurdunun tartışmaları uzun zaman devam etti. Cemaat AK Parti’yi suçlayarak, yıkımın siyasi olduğunu iddia ederken, Tunahan’ın torunu ve AK Parti Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, zehir zemberek bir açıklama yaparak, cemaat yöneticileri suçladı. Siyasi tercihler, din işleri ile uğraşmak gayesinde olan cemaati yine birbirine düşürmüştü.

 

Süleymancılar hep siyasetin içinde oldular. Her seçim dönemi bir partiyi işaret ederek destek verdiler. Ancak AK Parti ile yıldızları hiç barışmadı. Süleyman Hilmi Tunahan'ın torunu Fatih Süleyman Denizolgun'un AK Parti'den milletvekili olması, hem Denizolgun'nun cemaaten dışlanmasına hem de AK Parti-Süleymancılar arasındaki gerginliğin artmasına sebep oldu.

İş o kadar ileri gitti ki, Denizolgun'un yurtlara girmesinin yasaklandığı bile duyuruldu.

 

 

suleymancilar-003-003-001.jpg

 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum