TÜRK-İŞ'ten Soma maden faciası davasına itiraz: Vicdanlar yaralandı!

TÜRK-İŞ'ten Soma maden faciası davasına itiraz: Vicdanlar yaralandı!

Soma maden faciası ile ilgili yeniden görülen davada çıkan karara Türk-İş’ten tepki geldi.

Kararın toplum vicdanını yaraladığını belirten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Şehitlerimizin aileleri bir kez daha mağdur edilmiştir. Acımıza yeni bir acı eklenmiştir. Bu acıyı işçi sınıfı hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacaktır” açıklamasında bulundu.

Soma’da 13 Mayıs 2014 yılında yaşanan ve 301 madencinin hayatına mal olan maden faciası ile ilgili yeniden yargılanan 4 sanık için verilen karara işçi cephesinden büyük tepki geldi. Verilen kararın toplum vicdanını yaraladığını kaydeden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Şehitlerimizin aileleri bir kez daha mağdur edilmiştir. Acımıza yeni bir acı eklenmiştir. Bu acıyı işçi sınıfı hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacaktır” dedi.

“BEKLENEN ADALET TECELLİ ETMEDİ”

Facianın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen acıların hafiflemek yerine daha da arttığını belirten Atalay, “Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, 4 sanık için ‘Bilinçli taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma’ suçlamasıyla yargılanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanına 20 yıl, mühendislerine 12 yıl 6 ay hapis ceza verildi, bir Yönetim Kurulu üyesi ise beraat etti. Maalesef 7 yıldır sabırla beklenen adalet tecelli etmemiştir. Bu karar, toplum vicdanında karşılığını bulmamıştır. Ülkedeki işçi sağlığı alanında yaşanan ihmalin müeyyidesi hukuk alanında beklenen ölçüde olmamıştır” dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.