Türkiye İttifak'ı İstanbul seçim stratejisi mi?

Türkiye İttifak'ı İstanbul seçim stratejisi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ söyleminin muhtemel olan İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için bir strateji olduğu konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye İttifakı” açıklaması “Seçim geride kaldı, sorunlar için artık birlikte hareket edelim” çağrısı bir çok usulsüzlüklerin ortaya çıktığı ve güçlü delil ve belgelerin YSK'da görüşülmeye başlandığı İstanbul seçimlerinin muhtemel iptali ve yenilenmesi nedeniyle bir strateji olduğu söyleniyor.

Bazı AK Parti yöneticileri, Erdoğan’ın söylemini YSK’ya sunulan usulsüzlük delilleri nedeniyle İstanbul seçimini iptal etme olasılığına karşı hazırlıklı olunması için söylediği belirtiliyor. 

Seçimin yenilenmesi durumunda İstanbul’un kazanılabilmesi için hem hile ile tespit edilemeyen oyların hem de AK Parti’nin sandığa gitmeyen seçmeni kadar İmamoğlu’na oy veren Kürt seçmenini de çekme stratejisi olarak görülüyor. 

Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları iptali mümkün olmayan genel yerel seçimler için söylediği ancak muhtemel İstanbul seçimleri için ise daha derin bir stratejinin izlerini taşıyor. 

İSTANBUL'DA OY ORANINDA GERİDE KALMA NEDENLERİ

İstanbul’da oy oranında geri kalma durumunun en büyük nedenleri PKK uzantısı HDP ile İYİ Parti'nin CHP'ye tam destek vermesi ile birlikte AK Parti seçmeninin sandığa gitmemesi ve teşkilatların sandıklara sahip çıkmayarak hile yapma ortamı sağlanmasına bağlanıyor.

İstanbul’da 24 Haziran’da seçime katılım oranı yüzde 88.42’yken 31 Mart’ta yüzde 83.88’e düştü. Sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmenin büyük bölümünü parti seçmeni oluşturuyor. 

YENİDEN İSTANBUL SEÇİMİ OLMASI HALİNDE 

Partide İstanbul seçimlerinin yenilenmesi durumunda kazanılacağını düşünenler kadar tepki nedeniyle İmamoğlu’nun kazanabileceği de dile getirenler bulunuyor. Ağırlıklı olarak seçimde ortaya çıkan usulsüzlüklerin çokluğu ve delillerin yeterli olması nedeniyle YSK’nin İstanbul seçiminin yenilenmesine karar vereceği dile getiriliyor. 

İSTANBUL İÇİN SEÇİM TAKVİMİ ERTELENEBİLİNİR

Öte yandan AK Parti ve MHP'nin İstanbul Büyükşehir, Büyükçekmece ve Maltepe seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için sunulan ve YSK'nın da kabul ettiği delil ve evrakların incelenmesi günlerce sürebilir. Binlerce isim ve belgelerin incelenmesinin uzun zaman alması nedeniyle 31 Mart seçim takvimine göre iprtal edilen seçimin 2 Haziran'da olması gerekirken bu İstanbul için daha ileri bir tarihe ertelenebilineceği konuşuluyor. 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.