YSK, İstanbul başvurusunda İYİ Parti'yi reddetti!

YSK, İstanbul başvurusunda İYİ Parti'yi reddetti!

İYİ Parti, İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine dair kararın yeniden gözden geçirilmesi ve İstanbul seçimlerinin tamamının yeniden yapılması için YSK'ya başvuruda bulundu. YSK İYİ Parti'nin bu başvurusunu reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İYİ Parti'nin İstanbul'da seçimlerin tamamının yenilenmesi talebini reddetti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen tarafından YSK'ya gönderilen dilekçede, İYİ Parti'nin, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yapılan seçimlerde görev alan sandık kurulu başkanlarıyla ilgili yaptığı tam kanunsuzluk itirazının YSK tarafından 18 Nisan 2019'da oy birliğiyle reddedildiği belirtildi.

YSK'nın bu kararında, sandık kurulunun teşkiline ilişkin itirazların 2 Mart 2019'da kesin olarak karara bağlanması nedeniyle tam kanunsuzluk iddiasına yönelik talebin reddedildiği aktarılan dilekçede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine yönelik kararın yeniden değerlendirilerek karardan dönülmesi, bu istemin kabul görmemesi halinde iptal kararının 298 sayılı Kanunun 130. maddesine göre değil, yerleşik içtihatlar doğrultusunda tam kanunsuzluk nedeniyle alınması istendi.

İYİ PARTİ KENDİ GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR 

YSK'nın kararı son ve kesin olmakla birlikte ülke genelinde bir il kazanamayan İYİ Parti, CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu lehine YSK'ya başvuruda bulunarak parti içi çekişmeler konusunda gündem değiştirdiği iddia edildi. 

31 Mart'ın tek kaybedeni olarak adlandırılan İYİ Parti bunu Ankara ve İstanbul'da CHP adaylarına kazandırmakla övünen ve Ankara'yı HDP ile birlikte CHP adayı Mansur Yavaş'ın kazanmasını sağlayan İYİ Parti, İstanbul içinde övünmeye başlamış ancak bu YSK'nın usulsüzlükler nedeniyle seçimin yenilenmesi ile son bulmuştu.  

Her geçen gün kurultay çağrısında bulunulan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, seçim başarısızlığını İstanbul ile örtmeye çalışıyor. İşte bu nedenle İstanbul seçimlerinde başarının en büyüğünü kendilerine atfeden Akşener, seçimin yenilenmesi halinde İstanbul'da başarılı olunması konusunda tedirginlik yaşıyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.