İYİ Parti, 'kararın yeniden gözden geçirilmesi' için YSK'ya başvurdu 

İYİ Parti, 'kararın yeniden gözden geçirilmesi' için YSK'ya başvurdu 

İYİ Parti, İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesine yönelik alınan kararın gözden geçirilmesi için YSK'ya başvurdu.

İYİ Parti'den tarihte görülmemiş bir girişimde bulundu. YSK'nın kararı son ve kesin olmakla birlikte ülke genelinde bir il kazanamayan İYİ Parti, CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu lehine YSK'ya başvuruda bulundu. 

31 Mart'ın tek kaybedeni olarak adlandırılan İYİ Parti bunu Ankara ve İsatanbul'da CHP adaylarına kazandırmakla örtmeye çalışıyor. Ankara'ya HDP ile birlikte CHP adayı Mansur Yavaş'ın kazanmasını sağlayan İYİ Parti, İstanbul için de oldukça gayret sarf ediyor. 

KARARIN YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTEDİ 

Her geçen gün kurultay çağrısında bulunulan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, seçim başarısızlığını İstanbul ile örtmeye çalışıyor. Ancak YSK, seçimde usulsüzlüğü sabit kılarak seçimin tekrarlanmasına dair karar aldı. Bu karar ise kesin ve nihai olmasına rağmen İYİ Parti CHP adayı için son gayretlerini gösteriyor. 

Buna göre İYİ Parti, İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine dair kararın yeniden gözden geçirilmesi için YSK'ya başvuruda bulundu.

İYİ Parti itirazında ayrıca, yediden değerlendirme talebinin kabul edilmemesi halinde İstanbul’daki yerel seçimin tamamının ‘Tam kanunsuzluk’ gerekçesi ile iptal edilmesini istedi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.