CHP'den seçimi 'boykot etme' açıklaması geldi!

CHP'den seçimi 'boykot etme' açıklaması geldi!

YSK'nın İstanbul kararı sonrası olağanüstü toplanan CHP Parti Meclisi, boykot yerine seçime gitme kararı aldı.

YSK İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararı almıştı. Buna göre yenilenecek seçimler 31 Mart takvimi olan 2 Haziran yerine yeni bir takvim ile 23 Haziran'da yapılması karar verildi. 

İstanbul itiraz sürecinde CHP, HDP ve İYİ Parti medyasında seçimlerin iptali halinde CHP'nin seçimleri boykot edeceği yada boykot etmesi gerektiğine dair görüşler yer veriliyordu. 

Ve bir ay bir hafta sonra YSK İstanbul ile kararını verdi. YSK, 4 üyeye karşın 7 üye çokluğu ile İstanbul seçimin iptali ve yenilenmesine karar verdi. Yine YSK, Büyükçekmece ve Maltepe itirazlarını ise reddetti. Böylece YSK kakarına göre sadece İstanbul Büyükşehir belediye başkan ve meclis üyeleri seçimi yapılacak.

Dün akşam alınan kararla CHP Parti Meclisi (PM) ve milletvekilleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından saat 10.00'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 

Toplantıda İstanbul seçimlerini boykot yerine 23 Hazrian'daki seçime gitme kararı alındı. Parti genel merkezinde düzenlenen toplantıya mazbatası iptal edilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve milletvekilleri katıldı. 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.