Kılıçdaroğlu, 'çete' dediği YSK üyelerinin arka kapıdan diyalog kurduklarını iddia etti 

Kılıçdaroğlu, 'çete' dediği YSK üyelerinin arka kapıdan diyalog kurduklarını iddia etti 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK üyesi hakimlere, çete, satılmış, adam dediğin gibi ağza alınmayacak hakaretler savurdu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK üyesi hakimlere, çete, satılmış, adam dediğin gibi ağza alınmayacak hakaretler savurdu.   

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını veren 7 hakim için "Çete" ifadesi kullandı. 

"HAKİM DEDİĞİN ADAM SATILIK ADAM..."

Kılıçdaroğlu, "Hakim dediğin adam, satılık adam değildir. Hakim dediğin kişi siyasal baskılara boyun eğen adam değildir, vicdanıyla, adaletle karar veren kişidir. Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalmaz. Adalet, mülkün, devletin temelidir. Milletini iradesine kumpas kurdular, 7 tane hakim aracılığıyla. Oturuyorlar, iptal kararı veriyorlar YSK içindeki çete mensubu 7 sözde hakim.” dedi.

"ARKA KAPIDAN AK PARTİ'NİN ÇEVRELERİYLE DİYALOG KURARAK..."

Kılıçdaroğlu, köşe yazarı Deniz Zeyrek’in İstanbul seçimlerine yönelik iddialarını savunarak  “O 7 çete mensubu, arka kapıdan AK Parti’nin belli çevreleriyle diyalog kurarak, bu seçimi iptal ettirmeye çalışıyordu. Bunları biliyorduk, gözlüyorduk, okuyorduk zaten.” diye konuştu.

"İKTİDARIN YSK'DA ÇETE MENSUBU 7 TAŞERONU VAR" 

Kılıçdaroğlu bir genel başkanın ağzına alamayacağı hakaret ve aşağılamalarını şu şekilde sürdürdü: "Bugün geldiğimiz noktada iktidar sahiplerinin YSK’de çete mensubu 7 taşeronu vardır. İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. ‘Bu, YSK’nin tarihsel sorumluluğudur.’ dedik. Bunların hiç birisine uymadılar. Ramazan gününde haram yediler. Kul hakkı yemek, ne zamandan beri hakimlerin görevi oldu? Vatandaşın iradesine kumpas kurmak ne zamandan beri çete mensubu hakimlerin görevi oldu? YSK’de yuvalanmış çete” olarak nitelendirdiği 7 hakimin ad ve soyadlarını tek tek okuyarak, "Bunlar YSK’de görev yapan çete mensubu sözde hakimlerdir. 7’li çeteye söylüyorum; hangi dinde, imanda vardır gidip birisinin hakkını, hukukunu gasp etmek? Hakim diyorsunuz kendinize, hangi hakimlikten bahsediyorsunuz. Bu çete mensuplarını, bu milletin vicdanına emanet ediyorum. Bu milletin vicdanı onları yargılayacaktır. En büyük yargılama da odur zaten."

"BENİM SÖZÜM SADECE VATANDAŞA DEĞİLDİR"

Kılıdaroğlu, sözlerinin sadece vatandaşa olmadığını belirterek, "Benim sözüm bu kumpası hazırlayan ve onun arkasında olan siyasiler ve hakimlerdir. Benim sözüm sadece vatandaşa değildir, o vatandaş gitmiş oyunu kullanmıştır. Şimdi doğruları görme, ahlaklı olma zamanı, gerçeği görüp ona göre karar verme zamanıdır. Martın sonu bahar demiştik. Türkiye’nin her tarafında bahar çiçekleri açtı. O çiçekler hazirana kadar hep açacak" dedi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.