'16 Milyon beni sevdi' diyen İmamoğlu: Terörü yok edeceğiz

'16 Milyon beni sevdi' diyen İmamoğlu: Terörü yok edeceğiz

Daha önce de S-400'ler hakkında bile açıklamalarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu şimdi de belediye hizmetleri dışı olan terör konunda iddialı konuştu. İmamoğlu, "Barışı, sevgiyi ve saygıyı bu şehre yayacağız. Terörü yok edeceğiz" dedi.  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde destekçileriyle buluşmasında enteresan iddialarda bulunmaya devam etti. Daha önce S-400'ler konusunda bile açıklamalarda bulunan İmamoğlu beşikteki bebeklerden tutun da ana okulu, ilkokul ve tüm seçmen olmayanlarında kapsadığı 16 milyon İstanbullunun kendisini sevdiğini söyledi. 

Bugüne kadar henüz bir tane proje açıklamayan CHP'li İmamoğlu hedefinin ise 2050'lili yılar olduğunu açıkladı. 

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK EKREM ABİ"

Etkinlik alanına, ''Her şey çok güzel olacak Ekrem Abi'', ''İstanbul gönüllüleriyle her şey güzel olacak'' ve ''Gönüllerin şehri, gönüllülerin şehri olacak'' yazılı pankartlar asıldı. İmamoğlu, konuşmasına başlamadan önce katılımcılar, ''Sen gözümün nuru, tükenmiş İstanbul'un umudu, Ekrem İmamoğlu'' bestesini okudu. 

"TERÖRÜ YOK EDECEĞİZ"

Şehitleri rahmetle andığını belirten İmamoğlu, terörü lanetlediğini eklediği konuşmasında belediye hizmetleri dışında olan ve İçişleri, TSK, Emniyet ve Jandarma gibi büyük bir organizasyonun konusu olan terör konuusndaki açıklamaları yine şaşırttı. İmamoğlu, "Barışı, sevgiyi ve saygıyı bu şehre yayacağız. Terörü yok edeceğiz. Kalbimizden bu şehir ve ülke için tüm güzel duyguları açığa çıkarın. Aynı zamanda yarın Ramazan'ın ilk günü. Ramazan ayı hissetme, paylaşma, aydınlanma, arınma ayı. İyi bir süreç geçirerek aydınlanmak zorundayız."

"MEDET UMMAK KADAR AKLI KIT BİR ŞEY OLMAZ"

Sevgi, saygı, muhabbet, yardımlaşma laflarını ağzından düşürmeyen İmamoğlu, AK Parti ve MHP'nin İstanbul seçimlerinin başvurusunun YSK'da incelenmesine tahammül edemeyerek 'aklı kıt' diyerek hakaretlerde bulundu. 

İmamoğlu, "Yarınla ilgili bir sürecimiz var. 36 gün oldu seçim biteli. Tepkinizi kahkaha atarak gösterin. Çünkü birilerinin laflarına dışarıdaki kargalar bile gülüyor. Siz de gülün. Kötü bir söz, kötü bir tavırla tepki göstermeyeceğiz. Bizler zeki insanlarız. 1 oy farkla bile seçilebilirsiniz. Bundan medet ummak kadar aklı kıt bir şey olmaz."

"16 MİLYON İNSAN EKREM İMAMOĞLU'NU SEVDİ" İDDİASI 

AK Parti ile MHP'nin İstanbul seçim itirazlarını ağır şekilde eleştiren İmamoğlu bu süreç için, "Bak şimdi. Böyle bir komedi dünya tarihinde yok" dedi. CHP'li İmamoğlu yine enteresan bir açıklama ile İstanbul'da beşikteki bebekten, anaokulundaki ve ilköğretiminden tutup seçmen olmayan 7 milyonu aşkın kişiyi ve yine kendisine oy vermeyen 4 milyon küsur kişileri de ekleyerek herkesin kendisini sevdiğini iddia etti. CHP'li İmamoğlu enteresan açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bu 16 milyon insan, Ekrem İmamoğlu'nu sevdi be kardeşim, bu kadar basit. Tek bir gün birinin kalbini kıracak cümle kurmamaya çalıştım. Allah esirgesin. Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul sevdi ama aslında sevgiyi, güler yüzü, paylaşmayı, kucaklayanı sevdi. Bu kadar net. Bu seçim bitmiştir. Sonuç nettir."

YSK'YA İŞSİZLİK GÖNDERMESİ VE 'YÜREKLİ ADAM'IN YARDIMCI OLMASI

CHP'li İmamoğlu yine kendisini övmeye devam ettiği konuşmasında YSK'ya işsizlik göndermesi yaparak şunları kaydetti: "Yanlış anlamasınlar ama YSK da dinlesin. Bazı sayılar vereyim. Genç işsiz oranı yüzde 27. İşsizlik oranı yüzde 15. Tarihi bir sayıya ulaşmış durumda. Bir hurma 2 TL. Vatandaş alışveriş yapamıyor, esnaf da kan ağlıyor. Yürekli bir adam gelmiş, size yardımcı olacak. Siz de işinize bakın. 16 milyon insan size yeter dedi. Siz yapamıyorsunuz, bu adamı seçtik. Gençlerin, çocukların Ekrem Abi'sini seçtiler. Ekonomik sorunlarla ilgilenin. Vazifelerini ihmal etmeyin. Biz de size yardımcı olalım. Bu şehri ayağa kaldıracağız. Size yardımcı olacağız."

"2030'DA 2050'DE ADİL BİR İSTANBUL YARATMAK HEDEFİNDEYİZ"

Mazbatasını aldıktan ertesi gün 'Sana musakka, bana antrikot. Olmaz, Herkes eşit olacak' deyip soluğu ünlü balıkçıda alan CHP'li Ekrem İmamoğlu, bugüne kadar, daha önce yapılmış olan Dünyanın En Büyük Lale Halı açılışı, Belediye Meclisinde 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' adı altında eşcinsel komisyonu kurmaktan başka pek bir faaliyeti bulunmayan CHP'li Ekrem İmamoğlu, hedefinin ise 2050'li yılların İstanbulu olduğunu söyledi. İmamoğlu, "Bizim gönlümüzde herkes bir. Bu şehirde mutluluğun ve özgürlüğün tadını çıkarırken, 2030'da 2050'de adil bir İstanbul yaratmak hedefindeyiz. Hep beraber bunu başaracağız. En çok sizlere güveniyorum."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.