Adem DİŞÇİ

Adem DİŞÇİ

Yapay zeka ve gelecek

Yapay zeka ve gelecek

Merhaba Sevgili Siyaset Cafe okurları bu yazımda sizlere Yapay Zeka hakkında bilgiler vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere dünya artık teknolojik olarak çok farklı bir boyuta doğru ilerlemektedir.

Bazen basında dünyanın en güçlü ülkeleri karşılaştırması yapılırken askeri güçlerini karşılaştırırlar. Örneğin A.B.D Savaş Uçağı Sayısı: 2085 Adet , Rusya Savaş Uçağı 873 Adet bu şekilde karşılaştırmalara haber sitelerinde çokça rastlayabilirsiniz.

Gelecekte ise bu askeri mühimmatların yerini teknolojik güç ve yapay zeka ile çalışan robotlar alacaktır. Geleceği görmek ve iyi okumak gerekir bu kapsamda süper güç ülkeler yatırımlarını yapmaya başladı. 

Çin’de bu yıl içerisinden tam olarak 210 bin adet Yapay Zeka şirketi kuruldu buda günde 913 Yapa Zeka Şirketi demektir. 

Amerika Birleşik Devletleri ise bu yıl Yapay Zeka için 1 Milyar Dolar yatırım yaparak durumun farkında olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, enstitülerin yapay zeka ve kuantum teknolojisi araştırmalarına IBM ve Mİcrosoft gibi teknoloji şirketleri de toplam 300 milyon dolarlık destek vereceği gündeme geldi. 

Yapay zekâ 50 ötegezegen keşfetti!!!

Yapay zekâ algoritması, NASA verilerini analiz ederek, bazıları Neptün'den daha büyük olan, uzak yıldızların yörüngesinde dönen 50 yeni ötegezegen keşfetti. Yapay zekâ, son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişirken, kullanım alanını da genişletiyor. Yapay zekâ teknolojisi bu sefer evrenin uzak noktalarını keşfetmek için kullanıldı.

Rusya, yapay zeka kontrollü “katil robot” ordusu kuruyor!!!

Rus Silahlı Kuvvetleri, savaş alanındaki askerlerine yardımcı olacak silahlı robot birimleri oluşturuyor.. Yapay zekalı bir tankyanındaki bir askerin tüfeğinin hedef aldığı noktayı takip ediyor ve aynı zamanda şoförsüz olarak hareket ediyor.Hassas bir şekilde ateşleme yapabildiği görülen tank ayrıca hedefleri kendisi belirleyebiliyor.

Yapay ZekalıİHA’lar ise koordineli şekilde birlikte çalışabiliyor, hedefleri belirlemeden ve saldırı düzenlemeden önce gruplar halinde uçabiliyor. Konuyla ilgili olarak Rusya Gelişmiş Araştırma Vakfı sözcüsü “Savaş robotlarının evrimi ile robotların yönlendiricisinin rolü kademeli olarak azalıyor ve robotlar görevlerini yerine getirme yeteneğini gittikçe arttı ‘’ açıklamasında bulundu.

Açıklama yapan heyet ;  hem tank hem de İHA için uzaktan kontrolünü sağlamak adına bir yönlendirici gerektiğini, ancak Rusya’nın hedefinin tamamen yapay zeka algoritmaları tarafından kontrol edilen bir robot ordusu geliştirmek olduğunu belirtti.

Yapa Zeka Teknolojisi sayesinde Sürücüsüz Araçlar üretilmeye başlanıyor !!!

Madencilikten üretime çeşitli alanlarda kullanılan sürücüsüz otomobiller/araçlar işlemlerin verimliliğini ve etkinliğini arttırmaktadır. Bu araçlar, yüksek verimlilik için çeşitli işlere entegre edilmekte ve karmaşık görevlerde yapay zekanın gücünden yararlanmaktadırlar.

Daha bir çok alanda kullanılan Yapay Zeka Teknolojisi dünyanın geleceğinde en büyük rolü üstlenmiş durumdadır.

Bizlerde diğer ülkeler gibi yapay zekaya daha fazla bütçe ayırmalı ve gençlerimizi bu anlamda eğitmeliyiz. Gelecekte muharebe savaşları bilim kurgu filmlerinde izlediğiniz gibi yapay zeka ile üretilmiş robotlarla yapılacak ve insan gücüne gerek kalmayacaktır.

Artık insanların beden gücünden değil beyin gücünden istifade edilecek bu bağlamda çok çalışmalı doğru yatırımlar yapmalıyız. Yazılım , Kodlama ve Yapay Zeka üzerine ne gerekiyorsa ülke olarak millet olarak elimizi taşın altına koymalıyız .

Yerli ve Milli yapay zeka ile çalışan robotlar üretmeliyiz ki dünyada daha güçlü söz sahibi olalım..

Saygılarımla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem DİŞÇİ Arşivi