Binali Yıldırım'dan İstanbul açıklaması 'YSK'ya itiraz süreci devam ediyor'

Binali Yıldırım'dan İstanbul açıklaması 'YSK'ya itiraz süreci devam ediyor'

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim sonuçlarına itirazlarla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, "Partimizin ve MHP'nin YSK'ya itiraz süreci devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu bir karar verecektir" dedi.

Seçim sonuçlarına itirazlarla ilgili konuşan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 'Bugün Berat Kandili. Aynı gün kendisine hayırlı olsun dedim. Duymayanlar için bir kez daha diyeyim. Hayırlı olsun. Ama partimizin ve MHP'nin YSK'ya itiraz süreci devam ediyor.' dedi.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR: YSK BU KONUDA KARAR VERECEK

Binali Yıldırım’ın İstanbul seçimlerine dair açıklaması şu şekilde;

'Süreç tabi devam ediyor. YSK bu konuda bir karar verecektir. Hayırlı olsun memlekete, İstanbul'a. Sosyal medya mesajıyla Hayırlı olsun dedim. Eğer duymayanlar varsa tekrar bu vesileyle tekrar etmiş olayım' dedi.

İMAMOĞLU’NUN DOSYALARI KOPYALATMA GİRİŞİMİ

Binali Yıldırım, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldıktan sonra yaptığı ilk iş olan belediyedeki tüm evrakların belediye dışında 3 kişiyi yetkilendirerek kopyalatma yetki vermesine de değinerek, 'Yalanladıysa diyecek bir şey yok ama evraklar ortada dolaşıyor. Birisi herhalde imzasını taklit etti demektir. Tabi Belediye Başkanı her türlü incelemeyi yaptırabilir. Ama hukukun içinde yapılması, belediye çalışanlarını şüpheli gibi görmekten uzak kalınması gerekiyor' ifadelerini kullandı.

53463.jpg

İBB’DE HİZMETLER BİR AN ÖNCE DEVAM ETMELİDİR

Yıldırım, mazbatasını alıp yetkilerini kullanan CHP’li İmamoğlu’na da seslenerek şunları kaydetti, 'Şimdi İstanbul'un beklediği bir an önce hizmetlerin ivedi olarak devam etmesidir. Ben ülkeme bugüne kadar çeşitli sorumlulukları alarak hizmet ettim. Konumum makamım ne olursa olsun hizmete devam edeceğiz. Hiçbir zaman makam, koltuk peşinde koşan olmadık. Tek hedefimiz insanımızın yaşam kalitesini arttırmak, hayatını kolaylaştırmak olmuştur. Benim için en büyük makam insanların gönlünde olan makamdır. Bu yönde bir mesafe almışsak eğer Rabbime hamd ederim. Ama şu da bilinmelidir ben hali hazırda İzmir Milletvekiliyim. Bu sorumluluğum da devam ediyor.'

 SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.