İstanbul'da 20 bin korsan sandık görevlisi tespit edildi!

İstanbul'da 20 bin korsan sandık görevlisi tespit edildi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimlerine olağanüstü itiraz dilekçesini saat 15.30'da vereceklerini açıkladı. AK Parti araştırmasında sandıklarda 20 bin memur olamayan kişi olduğunu tespit etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimlerine olağanüstü itiraz dilekçesini saat 15.30'da vereceklerini açıkladı.

Yavuz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Birazdan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin İPTALİ ve YENİLENMESİ talepli Olağanüstü İtirazımızı Yüksek Seçim Kuruluna sunmuş olacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

 

İSTANBUL’DA 20 BİN KORSAN SANDIK GÖREVLİSİ TESPİT EDİLDİ

AK Parti’nin yapmış olduğu incelemeler neticesinde İstanbul genelinde yaklaşık 31 bin sandıkta görevli 62 bin sandık kurulu üyesinin kamu çalışanı olması gerekirken 20 bin kişinin memur olmadığı ortaya çıktı.

İstanbul'da seçim sonuçlarının akıbeti merak edilirken, her geçen gün yeni skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor. AK Parti, organize usulsüzlüklerin yapıldığı İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için tam kanunsuzluk hali gerekçesiyle yapacağı olağanüstü itiraz başvurusu çalışmalarını tamamladı.

İSTANBUL İTİRAZINDA BİR ÇOK BELGE SUNULACAK

İstanbul’da seçimin yenilenmesi için hazırlanan dilekçenin Maltepe ilçe sayımının bitirilmesine endeksli olarak bugün saat 15.30’da YSK’ya verileceği belirtildi. Bu şekilde, hazır olacak başvurunun, sayım işleminin bitip ilçe birleştirme tutanaklarının hazırlanmasıyla birlikte hemen görüşülmesinin önünün açılmış olacağı değerlendiriliyor.

BÜYÜKÇEKMECE SEÇİMİNİN İPTALİ DE GÖRÜŞÜLECEK

AK Parti, YSK’nın daha önce Büyükçekmece seçimlerinin iptal edilmesine yönelik başvurusunda, İstanbul geneli için yapılacak iptal başvurusunun beklenmesine dair kararı uyarınca hızlı hareket etmeyi planlıyor. Böylece, CHP İstanbul adayı İmamoğlu’nun mazbatayı alarak hukuki ve siyasi sonuç doğurabilecek işlemlerinin de önüne geçilerek. Başvurularla, YSK’nın bir an önce karar alınması istenecek.

SANDIK BAŞKAN VE YARDIMCILARININ MEMURLUK VASIFLARI YOK

Öte yandan İstanbul genelinde yaklaşık 31 bin sandıkta görevli 62 bin sandık kurulu üyesinin memur olması gerekiyordu. Ancak AK Parti, yaklaşık 20 bin kişinin memurluk vasfı taşımadığını tespit etti. AK Parti bu listeyi YSK’ya sunarak İstanbul’da seçimin iptali ve yenilenmesinde en önemli delil olarak görülüyor.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.