CHP, İstanbul seçimlerinde usulsüzlükleri kabul etti!

CHP, İstanbul seçimlerinde usulsüzlükleri kabul etti!

CHP seçim itirazları sürecinde buna karşı çıkarken YSK'nın İstanbul büyükşehir seçimleri nedeniyle YSK üyelerine çete demekten geri kalmazken şimdi de İstanbul ilçe seçimlerinin iptali için başvuracak. 

 

 

 

CHP'den ilginç bir İstanbul seçim iptali hamlesi geliyor. Seçim itirazlarına bile şiddetli bir şekilde karşı gelen CHP şimdi de İstanbul'daki ilçe seçimlerinin de iptal edilmesi için YSK'ya gidecek. 

İstanbul büyükşehir görüşmesi sürecinde defalarca YSK üyelerine tehdit ve hakaretlerde bulunan CHP, İstanbul büyükşehir seçimlerinin iptali ve yenilenme kararı sonrası ise adeta çıldırmış ve YSK üyelerini çete üyesi olarak savunmuşlardı. 

Ancak bunlara rağmen CHP YSK temsilcisi Yakupoğlu, İstanbul'daki 39 ilçenin sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlükten dolayı tam kanunsuzluk teşkil ettiği sebebiyle itirazda bulunacaklarını açıkladı.  

CHP SEÇİMLERDE USULSÜZLÜKLERİ KABUL ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararı sonrası CHP, İstanbul'daki ilçe seçimlerinin de iptal edilmesi için YSK'ya gidecek. CHP YSK temsilcisi Yakupoğlu, İstanbul'daki 39 ilçenin sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlükten dolayı tam kanunsuzluk teşkil ettiği sebebiyle itirazda bulunacaklarını açıkladı.

CHP'nin YSK temsilcisi Hamidi Yakupoğlu, bir televizyon programında YSK'ya İstanbul'daki 39 ilçenin sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlükten dolayı tam kanunsuzluk teşkil ettiği sebebiyle itirazda bulunacaklarını açıkladı. 

Sandık kurullarıyla ilgili "Cin şişeden çıktı" ifadesini kullanan CHP'li Yakupoğlu, bu kapsamda ilçe belediye meclis üyesi ve muhtarlık seçimlerinin iptal edilmesini isteyeceklerini belirtti.

YSK, İYİ PARTİ'NİN BAŞVURUSUNU REDDETTİ 

İYİ Parti de Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararının yeniden değerlendirilmesi ve 'tam kanunsuzluk' nedeniyle ilçelerde de seçimin iptal edilmesi talebiyle itirazda bulunmuştu.

Dilekçede, sandık kurulunun hukuka aykırı oluşturulması halinde bu durumun seçim sonucuna oy sayısı bakımından nasıl bir etkisi olacağının ortaya konulması gerektiği savunuldu. 

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesine ilişkin kararın yeniden değerlendirilmesi talebiyle Türkiye genelinde 22 ilçe ve belde de belediye başkanı kazanan İYİ Parti'nin yaptığı başvuru reddetmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.